SONY Music stagebegeleiders op cursus

Als bedrijf ontvangen wij regelmatig stagiairs, hierdoor weten we hoe belangrijk het is om hen goed te begeleiden en een leerzame en aangename ervaring te bieden. Onlangs hebben wij deel genomen aan de cursus 'Het aansturen van stagiairs' door Media Stages. Dit was een zeer waardevolle investering in onze begeleiders en ons stageprogramma.

De cursusdag bevatte een inspirerende presentatie door Monique, een expert op het gebied van stagebegeleiding. Monique deelde haar inzichten over de 'stagiair van 2024'. Het was interessant om te horen hoe de behoeften en verwachtingen van stagiairs veranderen. Zo willen stagiairs tegenwoordig niet alleen vakinhoudelijke kennis opdoen, maar ook persoonlijke groei en netwerkopbouw realiseren. Deze nieuwe inzichten hielpen ons om beter te begrijpen wat stagiairs zoeken in een stage en hoe we hier als bedrijf op kunnen inspelen.

Een ander belangrijk punt dat aan bod kwam, was het belang van duidelijkheid tijdens het sollicitatiegesprek. Monique benadrukte dat het cruciaal is om vanaf het begin helder te communiceren wat wij als stagebedrijf te bieden hebben. Dit zorgt niet alleen voor realistische verwachtingen, maar helpt ook bij het aantrekken van stagiairs die goed passen bij onze bedrijfswaarden en -doelen.

Daarnaast bespraken we verschillende vormen van leidinggeven. Of het nu gaat om een meer directe aanpak of een coachende stijl, het was nuttig om te leren hoe we onze begeleiding kunnen afstemmen op de individuele behoeften van de stagiair. Deze flexibiliteit in leiderschapsstijlen zorgt ervoor dat we elke stagiair op de best mogelijke manier kunnen ondersteunen.

Tot slot kregen we praktische tips over het communiceren met stagiairs. Effectieve communicatie is de sleutel tot een succesvolle stage-ervaring. Door te leren hoe we open en constructieve feedback kunnen geven, en door regelmatig check-ins in te plannen, kunnen we ervoor zorgen dat stagiairs zich gewaardeerd en gehoord voelen.

Al met al was de cursus een succes. Onze stagebegeleiders hebben niet alleen nieuwe vaardigheden en inzichten opgedaan, maar ook hernieuwde energie en enthousiasme gekregen om stagiairs te begeleiden. We zijn ervan overtuigd dat deze kennis ons zal helpen om stagiairs nog beter te ondersteunen en te begeleiden in hun professionele ontwikkeling.

We willen Mediastages bedanken voor deze leerzame en inspirerende dag. We kijken ernaar uit om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en onze toekomstige stagiairs een onvergetelijke en waardevolle ervaring te bieden
Publicatie datum: 29 juni 2024

nog meer stage verhalen 👀