Respectvol samenwerken door e-learing

Op 20 januari 2022 kwam de video van BOOS online over de Voice. Deze video heeft grote impact gehad op de media en hoe we met elkaar zouden moeten omgaan. Wat zijn de machtsstructuren en worden deze misbruikt? Wat is respectvol omgaan op de werkvloer en welke normen worden er gehanteerd.

Handen in één geslagen
Mediabedrijven hebben een pact gesloten dat bedoeld is om (seksueel) grensoverschrijdend bedrag te voorkomen en een sociaal veilige werkomgeving te creëren. De Mediabedrijven die dit pact hebben ondertekend moeten verplicht hun medewerkers voor juni 2024 een e-learning laten maken. Tijdens deze e-learning leren de medewerkers hoe zij situaties zoals geweld, discriminatie en seksueel grensoverschrijdend kunnen voorkomen. Het doel van deze e-learning is om de mediawereld voor iedereen weer een fijne werkplek te maken.

Waarom is het belangrijk voor stagiairs?
Vanuit Mediastages raden wij (toekomstige) stagiairs aan om de e-learning ook te maken. Op deze manier leer je namelijk hoe een gezonde werksfeer er uit ziet. Jouw toekomstige collega’s, managers en begeleiders moeten zich ook houden aan de regels die zij hebben geleerd in de e-learning. In deze e-learning wordt ook behandeld hoe medewerkers elkaar op de werkvloer kunnen aanspreken op ongewenst gedrag.

Publicatie datum: 11 maart 2024

nog meer stage verhalen 👀