Mediastages organiseert de training ‘Aansturen van stagiairs’

Zijn jullie stagebegeleiders goed getraind voor hun rol?

Afgelopen week heeft Mediastages de vernieuwde training ‘Aansturen van Stagiairs’ mogen verzorgen voor 4 groepen stagebegeleiders van de Evangelische Omroep (EO), één van de publieke omroepen, die ieder jaar veel stagiairs een leerzame en uitdagende stageplaats te bieden heeft.

Wel of geen training
Met in totaal 30 deelnemers hebben we de conclusie getrokken dat een programma als dit voor iedereen zeer waardevol is. Ook voor de stagebegeleiders die al jarenlang meedraaien. En waarom?

Leren over je vak én leren werken
In de eerste plaats is de aandacht voor het onderwerp al een grote winst. Met elkaar in gesprek gaan over de begeleiding zodat de stage voor de stagiair niet alleen een leerzame periode is binnen het vakgebied, maar tevens een inzicht biedt in het daadwerkelijke werken.

De training behandelde alle fasen van het begeleidingstraject, inclusief het sollicitatiegesprek, de eerste werkdag, de doorlopende begeleiding gedurende de stage, het aspect van 'leidinggeven', en uiteraard de wijze waarop de stage wordt afgesloten.

Ervaringen delen
Niet in de laatste plaats was het delen van ervaringen heel waardevol. Deelnemers hebben actief bijgedragen aan brainstormsessies over complexe situaties en hebben inzichten uitgewisseld over hoe het maximale uit een stage gehaald kan worden. Tevens is er aandacht besteed aan het vinden van de juiste balans tussen begeleiding en eigen werk.

Of nog beter: lees hier enkele reacties van de deelnemers:
Jorinde: Ik heb de training als erg waardevol ervaren. Het is enorm fijn om met mede stagebegeleiders bij elkaar te hebben gezeten, en te weten dat je vaak tegen dezelfde dingen kunt aanlopen. Ik vond dat je het erg leuk deed en de informatie was interessant en relevant om mee aan de slag te kunnen. Wat mij betreft een aanrader voor elke stagebegeleider! (9/10)

Marlies: Dank je wel voor de mooie training! Ik vond hem prettig en leerzaam. Door de training heb ik helderder voor ogen hoe belangrijk leerdoelen voor stagiaires zijn en hoe je die kunt inzetten tijdens feedbackgesprekken. Het cijfer een 8.5!

Judith: Mijn cijfer is een 8.5 ‘’Verrassende eyeopeners, gezellig en de moeite waard om bij te wonen!’’

Wil je ook een training voor de stagebegeleiders uit jouw organisatie? Lees er meer over op onze site of bel even met ons: 035 6466 281

Publicatie datum: 24 januari 2024

nog meer stage verhalen 👀