Jaymee en Risanne’s avontuur bij RTL

Voordat we aan deze stage begonnen kenden we elkaar nog niet. Toevallig zaten we wel op dezelfde school maar dan op andere locaties. Vanaf de eerste stagedag klikte het meteen en werden we besties for life.

Van proces tot inspreken
In het begin leerden we echt de workflow van het promo editen kennen. Hiermee werden we ook goed begeleidt. We waren beide al geïnteresseerd in montage maar wisten nog weinig van het monteren van promo’s. Tijdens deze stage word je meegenomen in het gehele proces van maken tot inspreken. Hierbij kunnen we ook zeggen dat we echt veel geleerd hebben. Op school hadden we nog nooit gewerkt met het edit programma Avid, dit klonk voor ons als een hele nieuwe uitdaging. Gelukkig kregen we dit snel onder de knie.

Uit onze schulp
Vanaf het begin hebben we ons altijd erg welkom gevoelt en dit zorgde ervoor dat we snel uit onze schulp kwamen. Het voelde al snel als een vertrouwde omgeving en konden met iedereen een gezellig praatje maken en vragen voor feedback. Ons hoogtepunt van de stage was toch wel echt het fantastische restaurant van RTL. Hier kun je altijd een lekkere lunch halen. Van gezonde broodjes en dagelijks afwisselende soepjes, tot lekkere frikandellen. Er is geen week voorbij gegaan dat we niet naar het restaurant gegaan zijn. Als onze buiken vol zaten konden we de calorieën eraf sporten tijdens het pingpongen in de gameroom. Bij RTL mogen feestjes ook niet ontbreken en pakken ze hier groots uit. Bij deze feestjes mag je er ook als stagiair bij zijn en werden we overal bij betrokken.

Afwisseling en hard werken
Maar naast deze lolligheid is het ook hard werken, wat een leuke beloning biedt door het grote platform waar je je werk op terug kan zien. Altijd als er een RTL zender thuis op stond, zagen we hier dagelijks onze eigen gemaakte promo’s op terug. Tijdens de stage leer je vooral ook omgaan met strakke deadlines om de promo’s op tijd op zender te krijgen. Dit is een onderdeel waar we van tevoren niet zo zeer bij hadden stilgestaan, maar wel een goede vaardigheid was voor ons om te leren. Verder is er op de afdeling ook mogelijkheid om bij promo draaidagen aan te sluiten en te assisteren als stagiair. Dit gaf ons een leuke afwisseling in ons dagelijkse ritme.

Kortom deze stage was voor ons een leerzame plek waar we zowel op technisch als sociaal gebied veel geleerd hebben. Deze stageperiode en onze leuke collega’s zullen we nooit meer vergeten!

Publicatie datum: 09 april 2024

nog meer stage verhalen 👀