Jair van Dorp, stagiair Social Media Radio bij Omroep MAX

Ik heb stage gelopen op de social media van de radio. Hier maakte ik aankondigingen voor de artiesten/BN’ers, die in de studio kwamen. Ook heb ik vette live shows mogen bijwonen zoals de releaseparty van het album van Douwe Bob en in de uitzending heb ik Dennis van Aarssen (voormalig winnaar van The Voice) en Jeff Franzel (pianist o.a. gespeeld met Sinatra) live mogen horen en meegedaan aan het Media Voetbaltoernooi met Omroep MAX. Veel gezellige uitjes, die deze stage nog beter hebben gemaakt dan dat het al was. Ik ging elke dag met plezier naar mijn stageplek toe.

WAT HEB IK TIJDENS MIJN STAGE GELEERD?
Ik vond mijn stage heel erg leuk en heb ook heel erg veel van deze stage geleerd. Ik doe zelf de opleiding mediaredactie en leer daar vooral over het schrijven van artikelen en over het filmen van gebeurtenissen of verhalen, maar editen daar liep ik nog iets op achter. Als social media stagiair is het handig om goed te kunnen editen en daarom moest ik hier nog veel leren. Mijn doel was een video van 20 minuten terug te brengen naar 12 minuten en dat doel heb ik overtroffen door video’s van 25 minuten terug te brengen naar 7 minuten. Dit allemaal door de kansen die zijn geboden door de mensen op de redactie. Ik had eerst alleen de aankondigingen van de ochtend- en middag-show als de echt grote prioriteit en dat is langzaam uitgebouwd naar ook de avondshow erbij en editen voor het programma: ‘De Piano Van.’ Dat is een programma van de mannen van Maatwerk op NPO Klassiek.

TIPS 
Deze redactie vangt je eigenlijk gelijk op en zolang jij nieuwsgierig bent en wilt blijven leren, dan zit je hier goed. Je moet gewoon ervoor zorgen dat je elke keer dat je iets vets wilt maken of bedenken, dat ook durft uit te spreken, want als stagiair mag je ook weleens mee met vergaderingen.

Publicatie datum: 04 juni 2024

nog meer stage verhalen 👀