Het loonheffingsformulier. Wat moet ik invullen?

Wij krijgen die vraag met enige regelmaat. Als je bij een bedrijf gaat stagelopen vragen ze je meestal om een loonheffingsformulier in te vullen. Op dat formulier geef je aan of je wel of niet gebruik wilt maken van de loonheffingskorting. Loonheffingskorting zorgt ervoor dat je nettoloon hoger kan uitvallen. En dat is natuurlijk gunstig.

Loonheffingskorting: Wel of niet?
Het is eigenlijk niet ingewikkeld: Je wilt de loonheffingskorting laten toepassen waar je het meest verdient. Is je stagevergoeding je enige bron van inkomsten? Dan vul je “ja” in op het formulier en laat je de korting toepassen. Heb je naast je stage ook een bijbaan? Zoek dan even uit waar je het meeste verdient.

En dan nog even specifiek
Heb je aangegeven dat je op de ene plek (bijbaan of stage) de korting wél wilt laten toepassen, dan dien je op de andere plek (bijbaan of stage) hetzelfde formulier in te vullen waarop staat dat je de korting daar níet wilt laten toepassen. Je kunt de korting namelijk maar één keer inzetten.
Wil je tijdens je stage de loonheffingskorting omzetten? Dat kan. Per de 1e van de maand kan dit worden aangepast. Je kunt hiervoor een nieuw ingevuld loonheffingsformulier opsturen.
Als je teveel inkomstenbelasting betaald hebt, dan kun je dit terugvragen via de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Maar let op: Dit kun je natuurlijk maar één keer per jaar doen. De loonheffingskorting geldt elke maand, dus het loont zeker om dat goed in te vullen😊

Meer weten? Check de belastingdienst
Klik hier voor het loonheffingsformulier
Publicatie datum: 24 juni 2024

nog meer stage verhalen 👀