Help: Ik krijg geen reactie op mijn sollicitatie!

Je hebt de dappere stap gezet om te gaan solliciteren. De stagevacature sprak je aan, je hebt je ingelezen en vervolgens je best gedaan om een sterke motivatie en CV te schrijven. In meer of mindere mate toch wat gespannen heb je op de “verstuur” knop gedrukt en nu is het out of your hands. Wachten op een reactie…Maar je wacht nu al even…En het blijft…stil.
Wat nu?

Wanneer aan de bel trekken?
Als je via Mediastages hebt gesolliciteerd ontvangt het bedrijf de sollicitatie binnen 1 werkdag. Als het bedrijf na 2 weken nog niet heeft gereageerd, ontvangt deze van Mediastages automatisch een herinnering om alsnog contact met jou op te nemen.
Als je na 2 weken nog geen reactie hebt ontvangen, geef ons dan even een seintje. Wij kunnen er dan extra voor jou achteraan gaan en nogmaals vragen aan het bedrijf om aan jou te laten weten of je al dan niet wordt uitgenodigd voor een gesprek. Als je startdatum van de vacature al voor de deur staat kun je natuurlijk al eerder aan de bel trekken.

Wed niet op 1 paard

Het is daarnaast áltijd verstandig om niet op 1 vacature te reageren, maar je kansen te spreiden. Wij adviseren meestal om 3 á 4 sollicitaties tegelijk te versturen. Op die manier heb je voldoende aandacht om je te verdiepen in het bedrijf en de functie, om daarna een sterke motivatie te schrijven. Ook houd je op die manier voldoende overzicht in het aantal lopende sollicitaties.

Handel het netjes af

Als je meerdere sollicitaties hebt lopen en je bent aangenomen bij een bedrijf, laat de andere bedrijven dan weten dat je voor een andere stage bent gegaan. Bedrijven vinden het erg prettig om te weten dat ze jouw sollicitatie niet meer in behandeling hoeven te nemen. Door hierin assertief te zijn, laat je ook zien dat je professioneel handelt.

Uit het oogpunt van het bedrijf

Je gelooft het misschien niet, maar wij krijgen van bedrijven ook vaak te horen dat zij n.a.v. een sollicitatie geen contact meer krijgen met de sollicitant. Dit gebeurt helaas met enige regelmaat. Ons advies aan zowel studenten als bedrijven: laat van je horen, ook als je niet meer geïnteresseerd bent in de vacature of de sollicitant. De creatieve industrie is immers een klein wereldje en wie weet kom je elkaar later weer tegen!
Publicatie datum: 08 juli 2024

nog meer stage verhalen 👀