Stage succes: Hoe ik mijn plek bij Mediastages veroverde

Ik kan nu zeggen dat ik verzekerd ben van een toffe stage bij Mediastages. Maar hoe heb ik dit voor elkaar gekregen? Waar heb ik op gelet bij het kiezen van een passende stage? En wat waren de stappen gedurende dit proces? Er zijn namelijk veel dingen waar je op moet letten wanneer je een halfjaar fulltime stage loopt. Ik vertel je graag meer over mijn avontuur.

Keuzestress
Bij het oriënteren op een stageplek heb je verschillende opties waar je terecht kan. De site van Mediastages is er één van! Wat ik hier zo fijn aan vond, is dat ik kon filteren waar ik naar zocht. Een communicatiestage, binnen het bereik van 20 km. En tada, op deze manier werden er ineens meer dan 50 stages aangeboden waar ik uit kon kiezen. Nu had ik verschillende tabbladen geopend en bestudeerde ik ze stuk voor stuk. De kwaliteiten die ik bezit dacht ik te kunnen benutten bij een aantal stageplekken, de één leek me leuker dan de ander en toch reageerde ik bij verschillende bedrijven. Ik dacht, kansen spreiden kan geen kwaad. Ik was erg positief verrast door een stage in omgeving Utrecht. Dit leidde tot succes. Nog geen 2 weken later kon ik aanschuiven voor een sollicitatiegesprek.

Don’t judge a book by it’s cover
Vol zenuwen en redelijk voorbereid pakte ik de bus naar de stageplek. Ik wist namelijk niet wat ik kon verwachten van zo’n gesprek, ik ben namelijk nooit eerder op zoek geweest naar een langdurige stageplek. Zou ik een ondervraging krijgen over waarom ik dé meest perfecte stagiair zou zijn? Die gedachte beangstigde mij toch een beetje. Toen ik aankwam, werd ik vriendelijk meegenomen naar het kamertje waar het gesprek zou plaatsvinden. Maar ik merkte al binnen 5 minuten, dit wordt hem niet. Het gesprek voelde voor mij als een kruisverhoor en ik vond dit totaal niet prettig. Ik zou me niet genoeg op mijn gemak voelen om hier dagelijks over de vloer te komen. De mooie praatjes op het internet hadden mij toch een ander beeld gegeven…

De Magie van Face-to-Face
Aangezien ik ook op een aantal andere stageplekken had gesolliciteerd, stond er nog één gesprek op mij te wachten. Dit keer bij Mediastages. Na mijn vorige ervaring wist ik dat ik niet kon voorspellen wat ik kon verwachten. Dus ik besloot met een open blik het gesprek aan te gaan. Integendeel tot de vorige ervaring die mij zwaar teleurstelde, werd ik door dit gesprek positief verrast. Naast het formele deel van het gesprek, werden er ook vragen gesteld over mijn dagelijkse bezigheden en hobby’s. Dit voelde voor mij alsof er oprechte interesse was in mij, en niet alleen maar naar mijn kwaliteiten. Wat ik volkomen logisch vind. Je gaat hier namelijk toch een halfjaar samenwerken en beetje gezelligheid lijkt me ook belangrijk, toch? Dit gevoel had ik zeker en dus ik wist dat ik met het team van Mediastages bereid was in zee te gaan. Op naar de eerste stagedag!

9292 vs. Mijn eerste stagedag: Het verhaal van een onverwachte vertraging
Daar ging ik dan! Op weg naar mijn eerste dag als stagiair van Mediastages. Aangezien ik 9292 als mijn beste vriend beschouwde, liet ik deze app mijn reis uitstippelen. Ik schrok van de tijd die ik zou moeten afleggen maar dacht; het zal wel moeten kloppen. Bus na trein, na bus, na trein en nog een bus kwam ik te laat aan op locatie. Na deze voor mij wat beschamende ervaring werd ik meteen op mijn gemak gesteld. Juist door deze ervaring met de rest te delen, kwam ik gelijk meer te weten over de omgeving van Hilversum. En dat ik gewoon drie kwartier reistijd had kunnen besparen… Beter laat dan nooit, zeggen ze dan. Het is althans wel beter dat ik dit gelijk de eerste stagedag te weten ben gekomen. Eén ding is zeker, 9292 beschouw ik niet meer als mijn beste vriend. Mijn gevoel tijdens het sollicitatiegesprek loog gelukkig niet. Door de informele en gezellige sfeer voelt de stage die ik zou gaan lopen gelijk minder stressvol dan ik dacht. Dus hierbij mijn advies; stort je volledig in het proces, houd je opties open en ga vooral uit van het face-to-face gesprek. Uiteindelijk zal je gevoel niet liegen en je op het goede spoor leiden. Succes met kiezen!

Deze blog is geschreven door Leonie op haar 2e stage dag

Publicatie datum: 06 september 2023

nog meer stage verhalen 👀