Stage lopen bij 100%NL - Maxime van Dijken

Hi! Mijn naam is Maxime van Dijken, tweedejaars student aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Momenteel loop ik een 20-weken stage bij mijn favoriete radiozender 100% NL.

Hier loop ik een productie stage bij de Barry Paf (middag)show! Loop je een dagje mee?

11:00: Ik begin de dag om 11:00 in Naarden! Nadat ik iedereen gedag heb gezegd, start ik mijn computer op om mijn mail te checken. Via de mail onderhouden wij contact met gasten, maar krijgen wij vaak ook ideeën binnen voor items!

11:30: Elke donderdag hebben wij een content vergadering. In deze vergadering sparren wij over leuke items en content voor de daarop volgende week.

12:00: Vanmiddag hebben wij Chantal Janzen & Claude in de studio over Chantal’s Pyamaparty. Super leuk! Tijd om het interview voor te bereiden en daarvoor moet goed researcht worden.
Wat hebben ze afgelopen tijd gezegd? Wat zit er aan te komen voor hen? Zijn zij in opspraak geweest over iets?

Allemaal dingen wat heel interessant kunnen zijn voor eventuele vragen in het interview!

13:00: Nu het interview is voorbereid gaan we door naar de rest van de show. Daarvoor ga ik opzoek naar leuke nieuwtjes dien interessant kunnen zijn voor onze doelgroep. (Lisa: vrouw met jong gezin, die houdt van koken en shoppen).
Ook ga ik opzoek naar een vraag voor Barry’s Berichtenbox: één van de vaste items in de Barry Paf show. Hiervoor ga ik opzoek naar een item waar veel mensen een mening over kunnen hebben.

Barry’s Berichtenbox
Iedereen in Zuid-Korea wordt vandaag maar liefst 1 of 2 jaar jonger!!! Ik hoor je denken: hoe krijgen ze dat voor elkaar? Maar het zit in Zuid Korea dus net even wat anders... Als je geboren werd in Zuid-Korea was je meteen 1 jaar oud, in plaats van 0 jaar oud zoals bij ons.
De reden daarvan was dus omdat je bij je geboorte al 9 maanden in de baarmoeder hebt doorgebracht. Daar komt ook nog eens bovenop dat alle Zuid-Koreanen op 1 januari altijd een jaar ouder werden, en dus niet op hun eigen verjaardag! Als je dus in december geboren bent, ben je na een maand gewoon al 2 jaar oud. Zo snel kan het gaan!!

Nou dat veranderd dus vandaag allemaal!Ook de inwoners van Zuid-Korea gaan vanaf vandaag over op de internationale, 'normale' telling, zoals wij dat hier in Nederland ook doen!! Wel fijn, die mensen worden dus nu in één keer 2 jaar jonger. Heerlijk lijkt me dat!

De vraag in Barry's Berichtenbox: Zou jij ook een paar jaar jonger willen worden? Wat is jouw ideale leeftijd?
Is dat 18 jaar, omdat je toen nog van het studentenleven kon genieten óf kijk jij juist heel erg uit naar de 67, omdat je dan met pensioen mag!
Laat het even weten via de 100% NL app!

Dit is ‘m geworden!

15:00: Om 15:00 loop ik de show door met Barry en gaan wij naar de back-up studio om al wat dingen op te nemen en fragmentjes te knippen.

16:00: It's SHOWTIMEEE!!! We trappen de show af met wat nieuwtjes en we teasen alvast naar de twee gasten van zometeen!

16:20: Barry vertelt het bericht van de Berichtenbox! De luisteraars appen massaal naar de studio wat hun ideale leeftijd is. Tijd voor mij om leuke verhalen te selecteren en in het draaiboek te zetten. Ook is het altijd leuk kom even met een luisteraar te bellen!

16:45: Chantal Janzen staat voor de deur! Ik verwelkom haar en laat haar nog even plaats nemen om de bank. Ik bied haar iets te drinken aan en vertel haar even kort wat we zometeen in de studio gaan doen.
Nu is het nog even wachten op Claude en dan kunnen we beginnen!

17:00: Claude en Chantal Janzen zijn beide gearriveerd en wij kunnen dus beginnen met het interview.

17:30: Het interview tussen Barry, Chantal Janzen en Claude is voorbij! Nog even een fotootje voor de socials en dan kunnen we verder met de show. Chantal en Claude vertelde tijdens hun interview dat ze ook nog eens twee tickets mogen weg geven. Zometeen ga ik dus opzoek naar een leuke winnaar!

17:45: Wij krijgen weer mega veel berichten binnen voor de twee tickets voor Chantal’s Pyamaparty! Ik bel wat luisteraars op om hun te vertellen dat ze bij de top 5 zitten en hun telefoon dus extra goed in de gaten moeten houden komende half uur!

18:00: Tijd voor het winmoment! Rianne wint de twee tickets voor het evenement. Zij neemt haar moeder mee als verrassing voor haar 50e verjaardag, klinkt nu al gezellig! Na het winmoment op de radio bel ik Rianne even terug voor haar gegevens, zodat ze ook daadwerkelijk de tickets binnen krijgt!

Hierna knip ik het audio fragmentje van het minmoment om die weer terug te sturen naar sales, zodat zij dit kunnen terugkoppelen aan de klant!

18:15: Freek Vonk is vader geworden! Niet van een baby, maar van een larf. Hier hebben wij het nog even over op de radio.

18:45: De show van vandaag zit er helaas alweer bijna op… Maar we kijken alvast even naar morgen, want ook dan wordt het gezellig!! Dan hebben we namelijk hoog bezoek vanuit België in de studio. Niemand minder dan K3 staat dan op de stoep. Luisteraars kunnen alvast hun vragen doorsturen voor deze girlband.

19:00: Het zit er weer op voor vandaag… Tijd om nog even een samenvatting te schrijven van de show en dan kunnen we weer naar huis!

Publicatie datum: 17 juli 2023

nog meer stage verhalen 👀