SHERMIN OP ZONDAG: De staat van het nieuws en de journalistiek

Hoe ga je als grootste nieuwsorganisatie van Nederland om met het tanende vertrouwen in de journalistiek en met ‘structurele nieuwstwijfelaars’? Voor welke dilemma’s sta je als hoofdredacteur in tijden van #MeToo en onthullingen over grensoverschrijdend gedrag? En hoe kun je binnen de bestaande realiteit van Hilversum vernieuwen?

Extra maatregelen
Ook in 2022 kwam de journalistiek regelmatig zelf in het nieuws; zo kondigden staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media en minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid extra maatregelen aan om de persvrijheid in Nederland te beschermen. Er werd onderzoek naar het vertrouwen van de nieuwsconsument verricht en er verschenen onthullingen over grensoverschrijdend gedrag op redacties.

Hoofdredacteuren VPRO en NOS
Shermin op Zondag trapt het nieuwe jaar met twee hoofdredacteuren af: Giselle van Cann, die in 2022 Marcel Gelauff opvolgde bij de NOS, en Sarah Sylbing, die sinds 2021 deel van de VPRO-hoofdredactie uitmaakt. Shermin Chavoushi spreekt hen over de uitdagingen, hun ambities en de huidige tijdgeest.

Is jouw interesse gewekt en wil jij deze toffe sprekers in het echt horen? Op zondag 22 januari ben je in de Rode Hoed van harte welkom! Koop je kaartje en pak die studenten korting!

Link naar het evenement: https://rodehoed.nl/programma/shermin-op-zondag-03/

Publicatie datum: 17 januari 2023

nog meer stage verhalen 👀