Mediastages omarmt Stichting GURUZ

Mediastages slaat al jaren de brug tussen de mediasector en het onderwijs. Jaarlijks geven wij tientallen presentaties bij mbo, hbo en wo opleidingen om studenten klaar te stomen voor hun zoektocht naar een stage. Door hecht verbonden te zijn met het onderwijs in Nederland en een schakel te zijn tussen het onderwijs en de praktijk herkennen wij dat er een gap is tussen theorie en praktijk. Een gat dat Stichting GURUZ aanpakt en wil verkleinen en eigenlijk helemaal wil wegnemen.

Daarom zijn we met Mediastages ambassadeur geworden van Stichting GURUZ en willen we het woord van deze fantastische stichting verspreiden.

Wie is GURUZ?
Stichting Guruz helpt het mbo onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te komen. Dit doen zij door inhoudelijke gastcolleges te maken die docenten in hun lessen kunnen gebruiken. In deze colleges staat een beroep centraal die interessant is voor de mbo student.

Hoe het werkt?
Als organisatie kan jij een video laten maken waarin een functie binnen de organisatie centraal staat. Deze video van 20 minuten loopt als een rode draad door het college. De video is niet commercieel maar wel 100% gebrand in huisstijl van de organisatie. Zo leert de student hoe het er in de praktijk aan toe gaat en krijgt direct een kijkje achter de schermen van de organisatie. Deze gastcolleges zijn geheel gratis voor alle mbo docenten in Nederland en zijn via het Guruz platform te verkrijgen.

De organisatie betaalt een bedrag aan GURUZ om de video te laten maken en het gastcollege vorm te geven.

GURUZ en de Media
Het doel van GURUZ is om 1.000 gastcolleges bij 60 mbo’s in het lesprogramma te krijgen en ze zijn al een end op weg. Organisaties als bijvoorbeeld VDL, Sligro, KPN, Enexis en diverse zorginstellingen doen al mee.

Dit is een enorme kans voor onze industrie, de media. Door gastcolleges kan de industrie en het mbo beter op elkaar aansluiten en kan het imago van de media onder de mbo studenten een boost krijgen.

Wil je jouw organisatie ook laten zien aan de mbo studenten? Neem dan contact op met ons of met Stichting GURUZ.
Publicatie datum: 27 juli 2023

nog meer stage verhalen 👀