Kerstpakketten voor stagiairs: blijk van waarderingEen cadeau is een blijk van waardering
Uit een klein onderzoek dat we bij Mediastages hebben uitgevoerd bleek dat veel stagiairs geen kerstpakket krijgen van hun stagebedrijf. Uit onze poll bleek dat maar liefst 63% geen kerstpakket of kerstcadeau krijgt en dit vinden wij teleurstellend. Wij vroegen de volgers van Mediastages ook waarom zij vinden dat stagiairs wel of niet recht hebben op een kerstpakket. Bepaalde volgers waren het niet eens met het feit dat zij geen kerstpakket mogen ontvangen. Zo luidt één reactie: ‘Ik vind het normaal dat je als stagiair een kerstpakket krijgt. Je doet hetzelfde werk als de rest.’

Belonen van inzet
Inzit moet je belonen om mensen in het algemeen gemotiveerd te houden. Deze beloning is voor stagiairs vaak kennis, werkervaring en een nieuw netwerk. Deze indirecte beloningen moeten worden opgevuld door directe beloningen, zoals een stagevergoeding, kerstpakket of eindejaar cadeaus. Op deze manier beschouw je een stagiair als werknemer en voelt de stagiair ook de verantwoordelijkheid om haar taken net zo serieus te nemen als een collega met FTE’s.

Stagiairs zijn vaak een onmisbaar stuk in het team en verrichten belangrijke taken voor het bedrijf. En waarom zou je deze collega’s niet hetzelfde behandelen als het rest van het personeel? 
Publicatie datum: 18 december 2023

nog meer stage verhalen 👀