"Investeren in de Toekomst: De Voordelen van Stagiairs in Jouw Bedrijf"

Veel studenten hebben baat bij een stage. Maar andersom geldt dit ook voor de bedrijven die stagiairs zoeken. Het vergt inspanning om je stagiair te begeleiden, maar het is een waardevolle investering. Wanneer de inwerktijd erop zit, heb je een extra paar handen in huis. Hierbij is het natuurlijk wel van belang om de stagiair serieus te nemen. Wat zijn nou precies de voordelen van het werven van stagiairs?

Verfrissende energie
Stagiairs hebben een goed inzicht in de wensen van de jonge doelgroep, ze maken er namelijk zelf deel van uit. Ze leveren een verassend grote bijdrage aan je bedrijf aangezien ze voor veel nieuwe inzichten zorgen. Ze bezitten over kennis vanuit hun opleiding en zijn ook vaak bedreven in social media. Dit kan leiden tot een geweldig communicatieplan of zelfs een compleet nieuw product. Hier zou het bedrijf misschien zelf niet opgekomen zijn, of het zou mogelijk links blijven liggen. Naast dat de stagiair dus zelf veel leert, pikt het bedrijf ook veel nieuwe ideeën van ze op.

Leergierig
De voornaamste reden waarom stagiairs bij jouw bedrijf terecht zijn gekomen is om ervaring op te doen. Omdat ze leergierig zijn, staan ze ervoor open om verschillende taken uit te voeren. Stagiairs willen zich ontwikkelen en leggen deze ontwikkelingen, vaak voor hun opleiding, vast. Aangezien hier ook vaak een deadline aan vast zit, zijn ze vaak extra productief in een korte tijd. Ze zijn ook productief omdat ze een goede indruk willen achterlaten op hun stagebedrijf. Hier hebben zij in de toekomst namelijk profijt van.

21% blijft na hun stage
Door een stagiair aan te nemen, vergroot je hiermee ook direct je talentenpool. Er zijn dus meer mensen die affiniteit hebben met jouw bedrijf. Nadat de stagiair een tijd stage gelopen heeft bij het bedrijf, weet het bedrijf precies wat de stagiair te bieden heeft en andersom. Als het bedrijf nieuwe werknemers zoekt kunnen zij hun talentenpool aan oud stagiairs gebruiken om deze FTE’s in de vullen. Uit een onderzoek van Loket.nl blijkt dat maar liefst 21% van de stagiairs blijft werken bij hun stagebedrijf.

Verlengde proefperiode
Het aannemen van stagiairs kan je zien als een verlengde proefperiode. Wanneer de stagiair is aangenomen als vaste werknemer, verloopt het proces vaak soepel en natuurlijk. Het inwerken van de stagiairs zal minder lang duren aangezien zij de werkzaamheden al eens hebben uitgevoerd. Ook weet de stagiair wat het bedrijf voor haar kan betekenen en voelt zij zich dus snel op haar plek.

Boerman, P., & Boerman, P. (2021). Ondanks de krapte mogen stagiairs (nog) niet vaker blijven. Werf&. https://www.werf-en.nl/stagiairs-mogen-nog-niet-vaker-blijven/
Publicatie datum: 18 september 2023

nog meer stage verhalen 👀