DVDM23 achter de schermen

Was jij erbij? De grootste stagemarkt van Nederland was afgelopen donderdag 20 april en met 1000+ studenten was dat zeker te merken. Zo een dag is natuurlijk niet even 1-2-3 geklaard, daar is zeker het een en ander in gegaan en als stagiairs zijn wij daar druk mee bezig geweest.

Hoe zit het met de productie?
Als het op de productie aankomt, heb je te maken met een zekere duizendpoot, maar wij noemen hem gewoon Ruben. Alle mediaprofessionals die op De dag van de Mediastages een workshop of talk hebben gegeven, moesten natuurlijk eerst benaderd worden. Daar houd het zeker niet op, want dan moet je ook nog zorgen voor tv schermen, statafels, een selfie spiegel, bingo prijzen…eigenlijk dus een hele waslijst. Natuurlijk is Ruben wel tegen wat opgewassen dus daar hebben we nog even een schepje bovenop gegooid. Denk bijvoorbeeld aan het maken van callsheets en het designen van banners en posters zodat niemand verdwaald. Op de dag zelf is de productie altijd overal en nergens om van alles te regelen. Het kan dus best druk en chaotisch voelen, maar na een terugblik op een succesvolle dag voel je je ook zeker erg tevreden.

De marketing kant van het verhaal
Dan heb je dus een heel evenement voorbereid met statafels en tv’s, maar het is niet grappig als er dan vervolgens niemand komt dus je moet het evenement natuurlijk ook een beetje promoten. Als marketing stagiair was ik daar vooral mee bezig. Toch nog een grote uitdaging, want dit jaar moest je voor het eerst voor een ticket betalen. Hier moesten we even onze draai in vinden, maar gelukkig hebben de charmes van de sprekers ons niet in de steek gelaten, want hun leuke praatjes deden het zeker goed voor de ticketverkoop. Marketing is altijd veel knutselwerk en dat was hier ook zeker niet anders. Sommige video’s deden het onverwachts heel goed en dan keken we elkaar vol verbazing aan. Andere video’s of campagnes waar je dan meer van had gehoopt, vielen dan om onverklaarbare redenen tegen. Toch maakt dat de uitdaging in het zoeken naar wat aanslaat een stuk interessanter. Als je dan ziet dat een idee waar jij enthousiast over bent ook loont, voelt dat wel even aan als een grote schouderklop.

Als je er zo over nadenkt is het eigenlijk best wel bizar dat je maanden bezig bent om ervoor te zorgen dat één dag goed verloopt, maar bizar op een goede manier ;)
Publicatie datum: 25 april 2023

nog meer stage verhalen 👀