WIJ WILLEN IMPACT HEBBEN – Mats en Gijs - BOOS


Een stage zoeken kan natuurlijk spannend zijn. Om de toekomstige stagiair goed voor te bereiden op deze leerzame en interessante periode vertellen verschillende stagiairs over hun ervaringen. Zo ook Mats (Camjo stagiair) en Gijs (Redactie stagiair) die stage lopen bij het YouTube kanaal van BNNVARA.BOOS = IMPACT
Zowel Mats als Gijs zagen de stagevacatures van de BNNVARA-programma’s op Mediastages en wisten direct dat dit hun kans was, een kans om stage te lopen bij het allerleukste YouTube kanaal van Nederland: BOOS.
Gijs: “Mijn doel is om impact te hebben als journalist en BOOS is het perfecte kanaal om dit doel te verwezenlijken. Dit is trouwens mijn doel voor mijn hele journalistieke loopbaan, impact hebben met mijn journalistieke uitingen."
Mats: "De impact die BOOS heeft op grotere schaal trok mij erg aan, ik wou zelf die impact hebben. Hiernaast vond ik het programma gewoon inhoudelijk supersterk.”Ondersteunend en veel zelfstandigheid
Zoals bij elk bedrijf hebben stagiairs hun taken en verantwoordelijkheden. Mats en Gijs vertellen dat ze ieder hun eigen taken hebben, maar ook andere teamleden ondersteunen wanneer het nodig is.
Gijs: “Ik ben volwaardig lid van de redactie en help bij de productie en het regelen van props, daarnaast ben ik ook chauffeur tijdens draaidagen. Als redacteur ondersteun ik de redactie met de research. Er wordt ook veel zelfstandigheid gevraagd en ben ik bezig met mijn eigen projecten. Vandaag ga ik mijn eigen project pitchen, dus dat is super spannend! Ik had niet gedacht dat ik zo’n grote rol zou kunnen spelen als stagiair."
Mats: “Ik ben ondersteunend in het team en ik hoef niet de kut klusjes te doen. Ik werk mee aan afleveringen en spot beelden uit het ruwe materiaal, ‘de eerste leg’ dus. Het maken van promo’s hoort er natuurlijk ook bij!"CEO NOS interviewen
Het is natuurlijk geen saai werk, de jongens hebben veel plezier tijdens hun stage en ze gaven ons een kijkje in de keuken. Wat is het leukste dat ze tot nu toe hebben gedaan?
Gijs: “Het uitzoeken van de zaken, waarbij ik dus bel met degene die hebben gemaild, vaak de gedupeerde. Het interessantste stuk vind ik de research, omdat je het verhaal gaat ontrafelen. Wat zit erachter? Op deze manier word je geraakt door de verhalen van de gedupeerden.”
Mats: “Voor mij is het de Qatar aflevering over de rol van de NPO en NOS bij het uitzenden van de WK. Ik mocht het interview met de CEO van NOS draaien. Het gesprek was heel gemoedelijk en dat was uiteindelijk ook terug te luisteren. We hebben goede reacties kregen ook.”Hoe zou je BOOS omschrijven in 3 woorden?
Gijs: “Je bent superdruk.”
Mats: “Maar in de positieve zin van het woord!”
Gijs: “Druk in de positieve zin natuurlijk, gewoon lekker bezig. Gezellig is sowieso één van de drie woorden. Er kan gelachen worden en dan schakelen we in één keer om naar professioneel.”
Mats: “Professioneel moet erbij!”
Gijs: “Zullen we professioneel, gezellig en impactvol doen?”Tips van Mats en Gijs voor JOU:
Gijs: “Neem de tijd om sollicitatiebrief te schrijven. Lees ‘m een paar keer terug en kijk of deze goed aansluit bij de functie-eisen.”
Mats: “Let op de vacature en of dat aansluit bij jou interesses. Ik heb ook een showreel gemaakt speciaal voor deze vacature.”Extra ;)
Mats en Gijs: "Wij vinden dat Mediastages een grote impact heeft op de carrière van studenten."

Publicatie datum: 17 november 2022

nog meer stage verhalen 👀