Van stage naar fulltime baan – India Visser

In het voorjaar van 2020 ging ik op zoek naar een meeloopstage voor mijn opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool van Utrecht. Ik was toen bezig met mijn tweede jaar van de opleiding, en aan het begin van het derde jaar moest ik acht maanden stage lopen.

Mediastages.nl
Een stage zoeken middenin de corona tijd vond ik best lastig, maar gelukkig kwam ik terecht op de site van Mediastages. Ondanks dat mijn opleiding niet per se media-gerelateerd was trok de website mij meteen aan.

De NPO leren kennen
Ik kwam uit op een vacature van de Nederlandse Publieke Omroep en heb direct gesolliciteerd, waarna er een leuk gesprek volgde met de corporate recruiter van NPO. In september 2020 startte mijn meeloopstage. Ondanks dat we nog ons nog steeds middenin de corona periode bevonden en de stage voornamelijk vanuit huis plaatsvond, heb ik in die periode mega veel geleerd en de organisatie heel goed leren kennen.

Referral Recruitment Beleid
Mijn werkdagen begonnen met een online meeting met mijn stagebegeleider, waarna ik vervolgens mijn stagedag zelfstandig te werk kon gaan. Ik hield me bijvoorbeeld bezig met het plaatsen van vacatureteksten op de websites, het beantwoorden van vragen van sollicitanten en het indelen van nieuwe medewerkers in het onboarding programma. Ook mocht ik zelfstandig werken aan de uitrol van het diversiteitsbeleid en stemde hierover af met de projectleider en andere betrokken collega’s. Verder schreef ik bijvoorbeeld een plan voor een nieuw Referral Recruitment beleid, wat gericht is op het aantrekken van nieuwe medewerkers via de huidige medewerkers. Daarnaast mocht ik meekijken met andere collega’s die zich bezighouden met verschillende aspecten binnen HR, dat was heel leerzaam omdat ik zo steeds meer te weten kwam over de verschillende vakgebieden.

Sinds 1 juli een fulltime baan!
In april 2021 rondde ik mijn meeloopstage af met een 9. Maar daarna was ik nog niet klaar bij NPO! Ik ben daarna altijd twee dagen naast mijn studie blijven werken in verschillende rollen. Toen ik in februari dit jaar op zoek moest naar een afstudeerstage was deze dan ook snel gevonden, ook die stage wilde ik bij NPO doen. Nu vijf maanden later ben ik afgestudeerd met een mooie 7,7 voor mijn afstudeeropdracht en kan ik met trots zeggen dat ik sinds 1 juli fulltime aan de slag ben bij NPO.

Heel blij en dankbaar ben ik dat ik ruim twee jaar geleden terecht kwam op de site van Mediastages en dat dit heeft geleid tot het succesvol afronden van mijn opleiding en zelfs tot een eerste ‘grotemensen’ baan!

Dankjewel India voor het schrijven van deze leuke blog! Publicatie datum: 01 augustus 2022

nog meer stage verhalen 👀