van droom naar werkelijkheid - Noa Romee Dijkstra - KRO-NCRV


Een stage zoeken die bij je past is geweldig en Noa heeft haar droom stage gevonden!
Vandaag vertelt ze over haar stage bij de KRO-NCRV.


Van droom naar realiteit
Noa doet de opleiding Mediavormgever waar ze alles over content creatie leert. Bij het zoeken naar een leuke stage zag Noa de vacature van KRO-NCRV staan op Mediastages en solliciteerde direct. Een tijd later mocht ze van start!


Altijd iets nieuws

Noa heeft tot nu toe veel geleerd op haar stage. Van posters maken tot aan video’s editen, Noa doet van alles wat! “Ik vind het zelf heel leuk om bezig te zijn met muziek.” Elke week mag ze de top 5 aankondigen op de site en mensen laten stemmen op het leukste album. Ze vertelde dat ze de variatie geweldig vindt omdat ze dan elke keer met iets nieuws bezig is. “Variatie moet er echt zijn en hier bieden ze dat ook aan, dat is natuurlijk geweldig.”


Radioschool

Haar droom was altijd al om in de radiowereld te werken en KRO-NCRV bood haar deze kans. Tijdens haar stage worden er verschillende nieuwe opdrachten en mogelijkheden aangeboden en mag ze achter de schermen schakelen bij de radioshow van Ruud de Wild. “Het hoort helemaal niet bij mijn opleiding, maar we krijgen wel de kans om dit te leren. Dit vind ik vet interessant omdat ik in de radiowereld wil werken later.” Ze is hard op weg om haar droom uit te laten komen en in januari naar de Radioschool te gaan.


Een nieuwe leefomgeving

“In een week is mijn leven veranderd” Noa woonde eerst in Groningen en verhuisde speciaal voor haar stage naar Hilversum. “Het was spannend maar ook superleuk! Ik hou van uitdagingen.” Ze vertelde dat het proces snel ging en dat ze binnen een korte tijd alles had geregeld van een stage tot aan haar nieuwe appartement. “Ik wil op mezelf wonen en alles ontdekken.” Noa vond alles wel spannend in het begin, maar ze is blij dat ze het geeft gedaan om haar droom werkelijkheid te laten worden.


Sociaal open en uitdagend

KRO-NCRV biedt Noa de kans om veel te leren maar natuurlijk ook om een band te vormen met haar collega’s. Noa werkt in een team van zeven en werd al snel close met iedereen. “We kunnen altijd klieren met zijn allen maar als het moet zijn we natuurlijk ook gewoon serieus en die balans vind ik wel heel fijn.” Het leuke team maakt de stage van Noa natuurlijk veel leuker, en daarom vroegen wij haar om KRO-NCRV in drie woorden te omschrijven. “Sociaal, open en uitdagend.”


Tips voor toekomstige stagiairs
“Wees niet bang om te overdrijven over je motivatie, laat zien dat je het echt wil. Motivatie is het allerbelangrijkst.”

Publicatie datum: 06 oktober 2022

nog meer stage verhalen 👀