Stap uit je comfortzone tijdens je stage - Chantal Schaftenaar

Stage bij ITV Studios Netherlands – Chantal Schaftenaar
De afgelopen drie maanden heb ik stagegelopen als webredactie- en afstudeerstagiaire bij ITV Studios Netherlands. Ik heb in deze periode enorm veel geleerd en de bevestiging gekregen dat ik na het afronden van mijn studie aan de slag wil in het mediawerkveld.

Mijn stageplek
Na mijn eerdere beroepsvoorbereidende stage bij ITV Studios als webredacteur wilde ik ook graag het laatste stukje van mijn studie afronden binnen ITV. En hoe kan dat nou beter in combinatie met één van mijn favoriete programma’s: Love Island! In combinatie met de functie als webredacteur heb ik mijn afstudeeropdracht, het opnemen van twee podcast afleveringen, op het eiland kunnen uitvoeren. Ik ben bij deze stage terecht gekomen door mijn eerdere halfjaar durende stage binnen ITV. Deze eerdere stage heb ik gevonden op de website van ITV. Verder heeft Mediastages met mij contact onderhouden en hulp geboden waar nodig.

Werkzaamheden
De functie webredactie was dus niet geheel onbekend voor mij, maar dit is wel de eerste keer dat ik heb gewerkt voor een realityprogramma en een productie in het buitenland. De afgelopen maanden heb ik mij voornamelijk beziggehouden met het creëren van content voor de Instagram en TikTok accounts van Love Island. Tijdens het bekijken van de aflevering maakte ik bijvoorbeeld notities van de gebeurtenissen die leuk waren om te plaatsen op de socials. Vervolgens ging ik deze monteren in Première Pro en voorzien van een bijpassende caption. Tijdens de lunch ging ik de villa in om met de islanders verschillende foto’s te maken. Deze foto’s werden vervolgens naar het thuisfront gestuurd, zodat de foto’s op hun persoonlijke account konden worden geplaatst. Uiteraard werden deze foto’s ook gebruikt op het Love Island account! Ik ben ook met een aantal dates mee geweest om foto’s te maken en video’s die ik vervolgens monteerde tot een reeel voor Instagram.

Werksfeer
Tijdens het draaien werk je nauw samen met de crewleden die andere functies uitoefenen. Je zit overal met je neus bovenop en krijgt dus ook direct inzicht op de werkzaamheden van je collega’s. Ik heb hierdoor een goede kijk gekregen waar mijn interesses nog meer liggen. Er heerst een informele werksfeer, waarbij iedereen bereid is om elkaar te helpen of dingen uit te leggen. Ik vind het fijn dat ITV je de mogelijkheid geeft om jezelf te ontwikkelen en dat je ook verantwoordelijkheden krijgt. Ik heb een enorm leuke tijd gehad en kan niet wachten om na het behalen van mijn diploma weer aan de slag te gaan!

Ik raad echt aan om je in te zetten voor een stage waar je enthousiast en nieuwsgierig van wordt. Wees niet bang om uit je comfort zone te stappen en iets nieuws of uitdagends te proberen. Een stage is d’r om te leren en jezelf te ontwikkelen! Als je opzoek bent naar een prettige en informele werksfeer en ook nog eens een plek waar je je skills kan verbeteren is ITV een hele goede keuze!
Publicatie datum: 19 augustus 2022

nog meer stage verhalen 👀