Stage lopen bij NVPI is geweldig!

Mijn naam is Ron Steltenpool en op dit moment loop ik vijf maanden stage bij NVPI. Ik zit in mijn derde jaar van de opleiding ‘Creative Business’ aan de HvA en heb me tijdens mijn opleiding gespecialiseerd in audio/visueel en digitale mediastrategieën. Toen ik een stageplek ging zoeken wist ik dat ik iets wilde doen wat te maken heeft met de muziekindustrie, en zo kwam ik bij NVPI terecht.

Wie is de NVPI?
NVPI is de branchevereniging van de entertainmentindustrie en vertegenwoordigt Nederlandse muziekmaatschappijen en uitgevers van film. De organisatie bestaat uit twee afdelingen, muziek en film. Onder NVPI zit ook nog STOMP (Stichting Onafhankelijke Muziekproducenten) en de Edisons. De uitreiking van de Edisons gaat ook via NVPI!

Afwisseling en vrijheid
Ik wilde graag stage lopen op een plek waar er veel afwisseling is, en waar ik niet vijf maanden lang elke dag hetzelfde moest doen. Dit is zeker gelukt bij NVPI, je krijgt namelijk de volledige vrijheid en mogelijkheden om aan te geven wat je wilt leren in je stageperiode.

Gouden en platina platen
Elke week ben ik wel bezig met het bijhouden van aanvragen van goud/platina, de certificaten maken en de socials bijhouden van zowel STOMP als NVPI. Ook zijn er vaak wat kleinere taken zoals het schrijven van website berichten of werken voor de nieuwsbrief. Hiernaast ben ik meestal bezig met een groter project.

Vette en grote projecten
De projecten verschillen natuurlijk elke periode, maar ik heb gewerkt aan de nieuwe website voor STOMP en ik heb (samen met mijn stagebegeleider) gewerkt aan een nieuw plan van aanpak voor goud/platina. Mijn interesse ligt vooral bij ontwerpen en design en ik heb dit ook zeker kunnen doen in mijn tijd bij NVPI, zo mocht ik bijvoorbeeld een nieuwe PowerPoint template ontwerpen voor de STOMP Leden dag.

Een 10+
De projecten bij NVPI zullen altijd verschillen, maar er is veel vrijheid om te doen wat je leuk vindt. Zo is er in het najaar de STOMP Ledendag en kun je meewerken aan het organiseren van het event. Het is een leuke stageplek met afwisselende opdrachten en veel mogelijkheden. Ik kan het zeker aanraden, een 10+.

Wil jij na het lezen stage lopen bij de NVPI? Deze stage staat op dit moment op Mediastages! GA NAAR DE STAGE VACATURE 

Publicatie datum: 15 juni 2022

nog meer stage verhalen 👀