Met een glimlach naar stage - Saar Berg - KRO-NCRV


Omdat stage lopen erg spannend kan zijn vertellen verschillende stagiairs hun ervaring en tips om toekomstige stagiairs op weg te helpen. Vandaag vertelt Saar over haar stage bij de KRO-NCRV.
Sinds augustus loopt Saar stage bij de afdeling communicatie en merk bij de KRO-NCRV. “Ik heb het er tot nu toe erg naar mijn zin!"
Saar volg de opleiding communicatie aan de Fontys in Tilburg. “Ik zit nu in mijn 3e jaar en dit is mijn eerste stage ooit.”


Solliciteren
Saar heeft haar stage gevonden via Mediastages, een stage die heel goed aansluit bij haar opleiding Communicatie. Na het eerste gesprek moest Saar een opdracht maken om te laten zien wat ze kan en hoe gemotiveerd ze is. “Ik moest een communicatieplan maken van een online programma. Toen had ik wel echt door dat deze stage echt goed bij mijn opleiding en mij paste!”


Saar haar stage
Net als veel andere stagelopende studenten vond Saar haar eerste dag ook spannend. “Ik vond de eerste dag heel erg leuk (en spannend natuurlijk). De KRO-NCRV heeft op de dag dat mijn stage begon een nieuwe huisstijl gelanceerd, ik kwam dus binnen in een heel groot feestje!” Saar verteld dat ze de eerste dag ondanks het feest goed is voorgesteld aan haar collega’s! “Ik leer veel van mijn collega’s en ik hoop dat ik ook wat van mijn kennis aan hun zou kunnen leren. Zo vullen we elkaar toch weer aan.”

Wat haar stage zo leuk maakt is dat ze er met geen tot weinig verwachtingen in ging, omdat ze nog nooit stage had gelopen. “Ik denk dat het goed was dat ik er met geen tot weinig verwachtingen in ging, want nu leer ik allemaal dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik die ging leren of überhaupt kon.”

Saar heeft tot nu toe erg veel geleerd op haar stage. Wat volgens Saar ook belangrijk is bij een stage, is dat je een leuk team hebt. Wij vroegen haar of dit het werk is wat ze later wil gaan doen. Het antwoord op de vraag wist ze nog niet zeker, omdat ze er pas net een maandje stage loopt, maar op dit moment neigt ze wel naar een uiteindelijke baan in de mediawereld.


Het verschil tussen school en stage
Op stage zit je toch ongeveer 40 uur in de week en op school is dat niet. “Ik vind stage lopen veel leuker en leerzamer! Op school zit je toch maar een beetje toetsen te maken en op stage leer je echt hoe het in de praktijk eraan toe gaat.” Saar vindt het vooral leuk omdat ze nu ziet hoe het “echte” leven eraan toe gaat.


Saar heeft nog een tip voor als je op sollicitatie gaat; “Als je niet lacht tijdens een sollicitatiegesprek, dan is het waarschijnlijk niet jouw plek.”


Publicatie datum: 03 oktober 2022

nog meer stage verhalen 👀