Niet je eerste keuze? Misschien maar beter ook! - Annelies Borgers

Het komt steeds meer in zicht… Je stageperiode! Als een gek moet jij op zoek naar een plek waar jij je misschien wel een half jaar moet gaan vermaken. Dan wil je natuurlijk wel een stage die helemaal bij jou past, maar soms is het niet erg om je eisen wat te verminderen.

Ik ben Annelies en afgelopen halfjaar liep ik stage bij The Media Brothers in Amsterdam. Zelf had ik eigenlijk nog nooit van dit productiebedrijf gehoord en to be honest was het ook niet mijn eerste keuze. Maar spijt? Dat heb ik nooit gehad!

Plannen veranderen
Mijn plan had ik al helemaal uitgestippeld. De mediastage in mijn laatste studiejaar zou hoe dan ook sport gerelateerd zijn. Al snel had ik gesolliciteerd bij verschillende journalistieke sportplatformen. Maar natuurlijk krijg je niet altijd een uitnodiging voor een gesprek en mijn keuzes hielden een beetje op. Waar ik zolang naar had uitgekeken, was mij niet gelukt. Dit hoort natuurlijk allemaal bij het proces naar het vinden van een stage. Maar ik gaf de hoop niet op en verbreedde mijn zichtveld. Opeens kwam ik The Media Brothers tegen. Een bedrijf dat voor een derde deel zich ook met sport bezighield. Misschien was dat wel wat? Ik solliciteerde, mocht op gesprek komen en kon daar aan de gang als online redactie stagiaire. Een functie die helemaal bij mij paste. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, dacht het bedrijf mee over hoe mijn stage en mijn afstudeerscriptie schrijven het best met elkaar gecombineerd konden worden.

Lekker gevarieerd
Als online redactie stagiair beheerde ik de social media kanalen, maar het was veel meer dan dat. Het bedrijf gaf mij de ruimte om mezelf te ontwikkelen en om aan verschillende aspecten van de media te ruiken. Ik mocht zelf fotograferen, video’s maken, editen, formats bedenken, contact houden met externe bedrijven en op draaidagen had ik zelfs productieklussen. Wat een leuke en gevarieerde taken. Veel meer dan ik zelf had kunnen bedenken. Alles wat ik leuk vond om te doen, kon ik doen. Bij taken die ik lastig vond werd ik ondersteund door verschillenden uit het bedrijf die er gespecialiseerd in waren.
Naast het onderdeel zijn van mooie sportdocumentaires ging er ook een andere wereld voor mij open, die van de jeugdprogramma’s. Nooit gedacht dat ik met deze stage opeens op een set zou staan met Ridder van Kooten om Kinderen voor Kinderen Pakt Uit op te nemen.

Nu is het aan jou!
Er zijn veel stages met heel veel potentie. Het is aan jou om te kijken wat jij leuk vindt. Er zijn veel meer stageplekken en bedrijven waar het echt tof is om stage te lopen, zonder dat jij dit weet. Doe dus je research en solliciteer er op los. Voordat jij het weet ben je aangenomen en vliegt je stage weer voorbij!Publicatie datum: 25 juli 2022

nog meer stage verhalen 👀