Mijn stageperiode bij Fremantle

Voor mijn opleiding marketing & communicatie was ik op zoek naar een stageplek voor een half jaar. Ik kwam al snel op de website Mediastages.nl uit en kwam toen de vacature van Fremantle tegen.


Een onwijs leuk gesprek
Ik kende het bedrijf nog niet, maar nadat ik de vacaturetekst had gelezen was ik ontzettend enthousiast. Ik heb meteen mijn CV en motivatie naar hen toegestuurd en al snel daarna werd ik uitgenodigd om op gesprek te komen. Het gesprek was onwijs leuk en ik wist eigenlijk meteen dat dit het bedrijf was waar ik graag stage wilde lopen. Gelukkig dachten zij daar ook zo over en werd ik aangenomen. Ik werd met open armen ontvangen en voelde mij gelijk heel erg welkom.

Eigen ideeën
Tijdens mijn stageperiode had ik de volgende vaste taken: het beheer van de websites en diverse social mediakanalen, zoeken naar nieuwe ontwikkelingen op social media, beheren van de info-mailboxen, kijkcijfers bijhouden, content creëren en organiseren van evenementen en bijeenkomsten. Verder had ik naast mijn vaste taken genoeg tijd en ruimte om zelf ideeën te bedenken en deze uit te voeren.

Een hoop plezier
Het leukste wat ik tijdens mijn stage heb gedaan is de social-mediakanalen naar een hoger niveau brengen. Het is gaaf om in de statistieken te zien dat er zoveel volgers bij zijn gekomen na het plaatsen van je post. Ook heb ik veel content gemaakt voor de kanalen van Fiction Valley van onder andere de serie Mocro Maffia, hier heb ik heel veel plezier in gehad.

Gezellige en lieve collega’s
Naast dat ik ontzettend veel nieuwe dingen geleerd heb tijdens mijn stage bij Fremantle, heb ik het vooral onwijs naar mijn zin gehad. De communicatieafdeling is een klein team met hele gezellige en lieve collega’s die altijd voor je klaar staan. Ik ben hen dan ook erg dankbaar voor deze superleuke ervaring. Ik kan dan ook zeker aanraden om stage te gaan lopen bij Fremantle!


Publicatie datum: 04 april 2022

nog meer stage verhalen 👀