"Mijn kinderdroom komt uit!" - Jasmijn Brandse - Disney


Als je tegen de 4-jarige Jasmijn had gezegd: “Je mag later bij Disney stagelopen”, dan had ze dat zelf nooit gelooft. Jasmijn Brandse zit op Hogeschool Leiden en doet de opleiding Communicatie en zit nu in haar derde jaar. Voor school moest ze stagelopen en dat is ze uiteindelijk gaan doen bij Walt Disney Parks & Resorts.

Al 20x bezocht!
Als je al 20 keer naar Disneyland Parijs bent geweest in je leven ben je wel écht een fan! Het is dan ook niet raar dat Jasmijn vroeger al droomde om te werken bij Disney. Toen Jasmijn op zoek moest naar een stage kwam ze via Mediastages bij de stagevacatures van Walt Disney Parks & Resorts terecht, een goede start!

Voordat ze op sollicitatie mocht komen moest ze 3 opdrachten maken: een vertaalopdracht, een social media post bedenken en een YouTube-serie bedenken.

Maar wat doe je dan allemaal?
Wat Jasmijn tot nu toe op haar stage doet is veel teksten vertalen "Ik vertaal de meeste teksten via Google Translate, dan maak ik er een kloppende Nederlandse tekst van". Verder moet ze lokale sociale media posts bedenken, denk aan feestdagen die alleen in Nederland worden gevierd. De webcare is ook haar verantwoordelijkheid, ze reageert zoal op positieve als negatieve reacties op sociale media. Ook mag ze veel meetings bijwonen. Verder springt ze bij waar nodig is.

Vertalen is nog best lastig
Wat Jasmijn tot nu toe het leukste vindt op haar stage zijn teksten vertalen. "Het klinkt makkelijk teksten vertalen, maar het kan nog best moeilijk zijn! Je moet je aan heel veel regels houden wat betreft de schrijfstijl van Disney. Ook schrijven Fransen heel exclusief, ze zeggen bijvoorbeeld; Bekijk de mooie, fantastische, geweldige parade. Wij in Nederland zijn vaak directer en zeggen dan; Bekijk de parade, dus daar moet je wel rekening mee houden."

Super aardig team!
De begeleiding en de sfeer binnen het team zijn tijdens je stage heel belangrijk voor je ontwikkelingen en je voortgang! "Ik word super goed begeleid. Als mijn stagebegeleider er niet is, is er altijd wel iemand anders die me wil helpen. Het team bestaat uit 11 medewerkers, en stuk voor stuk zijn ze super aardig en helpen ze me overal bij."

Dankbaar
Wat Jasmijn nog wil leren op haar stage is het verbeteren van haar Engels "Als we meetings hebben met Frankrijk, dan moet je natuurlijk Engels praten. Dat is een zwak punt voor mij." Verder staat Jasmijn open voor alles wat het bedrijf haar kan leren. Ze is heel dankbaar dat een kans als deze haar gegund is en hoopt op haar stage nog heel veel te leren!


Publicatie datum: 12 oktober 2022

nog meer stage verhalen 👀