Mijn kinderdroom is uitgekomen - Yenai Jhinkoe-Rai

Hoi, ik ben Yenai en studeer de internationale bachelor communicatie en media op de Erasmus Universiteit.

Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad tijdens mijn stage. Het is sinds kleins af aan al mijn droom geweest om bij The Walt Disney Company te werken, maar het voelde altijd erg onmogelijk. Dus ik had niet gedacht dat ik de kans zou krijgen. En om dan ook nog mee te werken aan de nieuwste bioscoopreleases was top, vooral als grote filmfan! Daarnaast heb ik samen mogen werken met erg leuke en gezellige collega’s en ook goede begeleiding gehad! Bovendien had ik ook een leuk takenpakket. Ik kon meedenken over potentiële partners en promoties, ondersteunen in het opzetten en uitvoeren van de marketingplannen, helpen bij speciale screenings en premières, campagne overzichten maken, campagne materialen aanleveren en ik had soms ook nog vertaalopdrachten.

Stage alert
Ik wist van tevoren al dat ik, in een ideale wereld, een stage zou willen binnen de entertainmentindustrie en dan graag iets met films zou willen doen. Hierbij kwam ik al snel bij Mediastages terecht en zag ik al leuke vacatures in verschillende gebieden binnen de media voorbijkomen. Ik kreeg toen de stage-alert met de nieuwe vacatures van de week en zag een van Disney voor een positie als Studio Marketing stagiair en dit leek mij als de perfecte stage, dus ik heb meteen gesolliciteerd!

Van A tot Z
Tijdens mijn stage binnen het Studio Marketing team heb ik vooral geleerd hoe de marketing campagnes voor de nieuwe film releases worden opgezet en wat hier allemaal bij komt kijken. Daarnaast heb ik ook mijn communicatie en time management skills kunnen ontwikkelen, wat ook voor later belangrijk is!

Nog even een paar tips
Begin op tijd met het zoeken naar een stage, sommige vacatures kunnen snel gaan. Ik vond het handig om de wekelijkse alerts van nieuwe stages binnen te krijgen, dan zie je elke week welke nieuwe vacatures er zijn toegevoegd. En als je twijfelt om te solliciteren bij een bedrijf of voor een bepaalde positie, wees niet bang en probeer het gewoon! Als je het niet probeert, dan weet je ook niet of je aangenomen kan worden.
Publicatie datum: 22 augustus 2022

nog meer stage verhalen 👀