Mijn eerste stage weken!

Hoi! Ik ben Elaine en ik loop sinds een aantal weken stage bij Mediastages en Talent this way. In deze blog zal ik mezelf even voorstellen en vertellen over mijn eerste weken, zodat jullie mij wat beter leren kennen!
Ik heet dus Elaine, ik ben 19 jaar en ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding Communicatie & Media op Windesheim. Naast dat ik studeer, ga ik vaak naar de sportschool en hou ik vooral van een hoop gezelligheid!

Waarom Mediastages?
Tijdens mijn zoektocht naar een leuke stageplek kwam ik eigenlijk al vrij snel op de website van Mediastages terecht. Ik zag een hoop leuke vacatures, maar voor mij sprong de vacature van Mediastages zelf er echt uit. De stage is heel breed en er is veel ruimte voor eigen invulling van de taken. Dit sprak mij heel erg aan, omdat ik op dit moment nog niet zo goed weet wat ik leuk vind en wat ik graag wil doen. Ik hoop daar dan ook achter te komen tijdens mijn stage.

‘Een warm bad’
Ik ben nu een aantal weken onderweg en ben grotendeels al helemaal gewend. Het team is heel leuk en gezellig en het is echt een warm bad waar je in terecht komt.

Social Media
Tijdens mijn stage ben ik vooral bezig met de social mediakanalen van Mediastages en Talent this way. Ik vind het superleuk om content te creëren en op deze manier mijn creativiteit kwijt te kunnen. De posts die ik verzorg zijn onder andere de vacature alerts op Instagram en Facebook voor Talent this way. Daarnaast maak ik samen met Marije, de andere stagiaire, video's waarin we (oud)stagiairs interviewen.

Dag van de Mediastages
Mediastages organiseert elk jaar de Dag van de Mediastages. Dit jaar draag ik bij aan de organisatie daarvan en dat vind ik erg leuk. Het begint bijvoorbeeld bij een aantal onderzoekjes om de dag zoveel mogelijk op de wensen van de doelgroep aan te laten sluiten. Ook moeten er natuurlijk gastsprekers uitgenodigd worden en kan ik mijn creativiteit kwijt in het ontwerpen van de posters.
Publicatie datum: 09 februari 2022

nog meer stage verhalen 👀