Maaike vertelt over haar stage bij MuseumTV

Een stage zoeken kan natuurlijk spannend zijn. Om de toekomstige stagiair goed voor te bereiden op deze spannende en interessante periode vertellen verschillende stagiairs over hun ervaring. Zo ook Maaike.


Maaike doet de internationale bachelor media & communicatie en loopt stage bij MuseumTV als Business Developer. Ze zocht een stage met een intercultureel perspectief en omdat ze zelf van musea houdt, kwam ze al snel bij de vacature van MuseumTV terecht. Via Mediastages heeft ze gesolliciteerd op de vacature. ‘De sfeer bij het sollicitatiegesprek was meteen goed en de gezellige collega's dragen heel erg bij aan de leuke stageplek’ vertelt ze.

Over MuseumTV
MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design samenbrengt. Door het filmen van collecties en tentoonstellingen bij musea verspreid over heel Nederland brengen ze deze content bij jou in de woonkamer. MuseumTV zorgt ervoor dat iedereen van de kunst kan genieten waar en hoe laat je maar wilt. Inmiddels zijn er al meer dan 500 (mini-)documentaires uitgebracht!

Veel contact
Maaike is stagiair business development. Dit houdt in dat ze zich bezighoudt met de groei en uitbreiding van MuseumTV. Dit gaat bijvoorbeeld over hoe ze nieuwe musea kunnen werven voor het klantenbestand en wat voor andere projecten ze kunnen opstarten. ‘Ik richt me nu bijvoorbeeld op een project waar we basilieken gaan filmen en ik ben bezig met het contact met een aantal magazines waarmee we kunnen samenwerken'. Maaike is veel aan het bellen met musea in het hele land om op deze manier het klantenbestand van MuseumTV uit te breiden en projecten te realiseren. ‘Belangst is iets wat je hier zeker niet moet hebben haha'.

Leerzaam
‘Het allerleukste wat ik heb mogen doen is dat ik in mijn eentje een meeting heb gehad met een bedrijf dat bioscoopreclames maakt’. Dit is iets wat Maaike spannend vond om te doen, omdat ze dit nog nooit gedaan had. ‘Je wordt best wel uit je comfortzone gehaald, wat heel leerzaam is'.
Eén van de dingen die ze leert tijdens deze stage zijn goede professionele, sociale skills. Ook vindt ze het fijn om te ervaren hoe het is om een kantoorbaan te hebben en doet ze de ontdekking dat ze het gebied van Business Development erg leuk vindt.

'Gewoon doen!'
De tip die Maaike graag wilt meegeven aan andere studenten die een stage zoeken is om op tijd te beginnen met het solliciteren en tijd te steken in het schrijven van een leuke motivatie. Zelf heeft ze in haar motivatie vertelt waarom de stage haar aantrekt, maar ook wat zij het bedrijf kan bieden. ‘De drempel om te solliciteren kan best hoog zijn, omdat ik een beetje bang was om niet aangenomen te worden, maar als je het niet probeert kunnen ze je sowieso niet aannemen haha'.

Wil jij het plekje van Maaike overnemen als Business developer bij MuseumTV? 
Bekijk dan de vacature via deze link en solliciteer!

Publicatie datum: 19 mei 2022

nog meer stage verhalen 👀