“Het is pas feest als je stagiaire in de mediabranche bent geweest!”

-Lieve, de stagiaire op de vlucht-
Dat is hoe je mijn stageperiode in een notendop kan omschrijven. Mijn naam is Lieve Nielen en op dit moment ben ik tweedejaars student Communicatie aan de Fontys in Eindhoven. Toen ik op zoek ging naar een stage had ik nooit kunnen dromen waar ik uiteindelijk terecht ben gekomen. Weten bij welk televisieprogramma dat is? Let op de hints, misschien weet je het dan al wel eerder dan dat ik het je vertel.

Zoektocht, of gezocht worden…
Voordat ik wist wat voor stage ik wilde gaan lopen, ben ik op verschillende plaatsen gaan oriënteren. Ik ben naar verschillende beurzen geweest en naar de matchmaking sessies van mediastages in Hilversum. Hier ging ik in gesprek met een aantal recruiters van verschillende mediabedrijven. Zij hadden allemaal andere functies aan te bieden en dat gaf mij weer een beter beeld van de mogelijkheden. Ook was het erg leuk om tijdens de pauzes te praten met andere studenten die daar voor dezelfde reden waren.

Je eigen plan (blijven volgen!)
Tijdens mijn sollicitatie had ik een aantal zaken goed op een rijtje; ik wist wat mijn leerdoelen in moesten houden, waar mijn interesses liggen en ik had mijn ervaringen duidelijk omschreven in mijn CV. Als motivatie schreef ik op mijn eigen manier op hoe ik mijn opleiding kon koppelen aan een functie en dat ik niet vies ben van doorwerken en avontuur! Deze specifieke kenmerken werden opgepikt. Ik mocht op gesprek komen!

Communicatie(error) en de mediabranche
Ook de opleiding communicatie is te koppelen aan de mediabranche, als je maar goed blijft aangeven en zelf op zoek gaat naar taken die je hieraan kan koppelen. Het was erg fijn dat ik mee mocht kijken bij de redactie en productie van deze organisatie. Als redactie stagiaire heb ik verschillende copy en content opdrachten mogen doen, in combinatie met contact met kandidaten. Als productie stagiaire mag je mee beuken tijdens de opnames en naar verschillende locaties. Zo heb ik mogen meevliegen in een cessna vliegtuigje!!

Mijn hunt naar een kamer in Amsterdam
Reizen naar Amsterdam voor mij is ongeveer 2 uur. Dit is te lang om 5 dagen in de week of (tijdens de opnameperiode) 7 dagen in de week te doen. Gelukkig kon ik al snel een kamer vinden met 7 andere huisgenootjes, wat een gezelligheid! Op persoonlijk vlak ben ik hierdoor ook erg gegroeid.

Mijn stageplek
En weet je al welk programma het is? Ik heb stage mogen lopen bij SimpelZodiak, bij het televisieprogramma ‘Hunted’ en ‘Hunted Vips’. Een televisieprogramma wat ik zelf altijd kijk en ken van binnen en buiten… dacht ik dan… Tijdens mijn stage mocht ik achter de schermen meekijken, helpen bij verschillende opdrachten en op vele andere manieren meedraaien binnen dit team. Dit heeft mijn beeld van een televisieproductie erg veranderd. Ik had geen idee van alle zaken die achter de schermen nodig zijn en wat voor een team hierin meedraait. De opnames waren lange dagen met veel verassingen. Schakelen is nodig en dit doe je samen met alle collega’s op de vloer. Gelukkig is iedereen gedreven en fanatiek, dat houdt het leuk en gezellig op de vloer!

Over SimpelZodiak
SimpelZodiak heeft een informele manier van werken op de werkvloer en dat maakt het als stagiaire erg fijn om nieuw binnen te komen. Iedereen maakt kennis met je en helpt je als je die hulp nodig hebt. Ook werk je samen met collega’s die bezig zijn met andere programma’s. Af en toe een borrel maakt de sfeer helemaal af!
Weten wat ik allemaal heb meegemaakt?

Bekijk mijn blog over mijn ervaring als stagiaire op: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6940967561052192768/

Succes met jouw zoektocht naar een geschikte stageplek!
Publicatie datum: 12 juli 2022

nog meer stage verhalen 👀