Ze heeft haar kans gegrepen - Milou van den Bos - Paramount

Een stage zoeken kan natuurlijk spannend zijn. Om de toekomstige stagiair goed voor te bereiden op deze leerzame en interessante periode, vertellen verschillende stagiairs over hun ervaringen. Zo ook Milou van den Bos.

In het begin wist Milou niet goed waar ze precies stage wilde lopen. Haar vader kwam in contact met de HR manager van Paramount waar ze het hadden over een stageplek. Milou greep deze kans met beide handen aan en zorgde al snel dat ze contact kreeg. Milou had eerst nooit gedacht aan een stage lopen in de media. "Ik wist eigenlijk niet eens dat dit kon, maar HR is natuurlijk overal een functie." Tijdens het gesprek voelde ze een hele leuke klik waardoor ze zich meteen op haar plek voelde. "Het is belangrijk dat het eerste gevoel meteen goed zit, want je loopt ergens toch een half jaar mee."


Een dag op de HR van Paramount

“Elke dag is heel anders” begint Milou met haar verhaal over haar stage bij Paramount. Gezamenlijk met het HR team beginnen ze de dag en bespreken ze alle opvallende punten. Het ene moment van de dag houdt ze zich bezig met het aanbieden van een baan en het andere moment verwerkt ze het ontslag van een persoon. Daarnaast is ze ook aanwezig bij verschillende meetings over facturatie en exitgesprekken. Verder is ze op een dag ook veel bezig met het schrijven van een onderzoek voor school. ‘Een dag is hier dus zeker nooit hetzelfde.’


Een heftig gesprek

"Wat ik echt heb geleerd tijdens mijn stage is om goed mijn eigen ruimte te claimen, je moet jezelf goed op de voorgrond blijven zetten." Ze vindt dit soms lastig om te doen, maar merkt dat het belangrijk is om te doen in een groter internationaal bedrijf, als Paramount. Daarnaast heeft ze ook veel geleerd tijdens de exitgesprekken. Sommige gesprekken waren heftiger dan anderen en dat heeft dan ook veel effect gehad op haar. Gelukkig kan ze deze moeilijke momenten goed bespreken met haar stagebegeleider. "Op school oefen je met hoe het is om een exitgesprek te voeren, maar zo’n gesprek is toch heel erg anders als je het echt moet gaan doen."


Tip van Milou

Milou wist zelf niet waar ze moest beginnen met het zoeken naar haar stage. Haar belangrijkste leermoment tijdens dit proces is dat het altijd wel goed komt. Verder vond Milou het zelf fijn om een live gesprek te hebben met het bedrijf. "Met een gesprek op locatie kan je gelijk de sfeer proeven." Daarnaast is Milou ook open en eerlijk geweest tijdens haar gesprek over wie ze is en wat ze nodig heeft. Hierdoor was het voor Milou en haar stagebegeleider meteen duidelijk wat ze van elkaar konden verwachten. "Als zij mijn openheid niet fijn vinden ben ik niet de juiste kandidaat. Daarnaast is het ook geen sollicitatie voor een vaste baan."


Als tip voor tijdens de stage raadt Milou aan om regelmatig een gesprek met je stagebegeleider in te plannen. Zo blijf je goed communiceren met elkaar en kun je makkelijker naar elkaar uitspreken hoe het gaat en wat je van elkaar nodig hebt.

Publicatie datum: 15 september 2022

nog meer stage verhalen 👀