Een hele leuke en leerzame stage bij NPO

Op dit moment loop ik stage bij NPO op de afdeling HR. Vanaf het begin van mijn studie wist ik al dat het mij superleuk zou lijken om stage te lopen binnen de media. Toen ik begon met het zoeken van een stageplek, kwam ik vrijwel direct uit op mediastages.nl. Daar kwam de vacature van NPO voorbij. Nadat ik mijn cv en motivatie had verstuurd, kreeg ik al snel reactie en een uitnodiging voor een gesprek. 1,5 week later was ik al aangenomen!

‘Het was even wennen’
Ik ben nu ongeveer 4 weken onderweg en ben eigenlijk al helemaal ingewerkt. Aan het begin is het wennen en lastig om mee te gaan met de werkzaamheden. Ik wist natuurlijk helemaal niets over de processen en de manier van werken. Ik ben heel goed ingewerkt en mag altijd alles vragen aan iedereen. Nu na een maand ben ik eigenlijk helemaal gewend en weet ik precies wat er allemaal speelt.

De verantwoordelijkheden
Tijdens mijn stage ben ik samen met mijn stagebegeleider Jolanda (corporate recruiter) verantwoordelijk voor de werving & selectie, onboarding en employer branding. De afwisseling in het werk maakt het leuk. We zijn in contact met de vacaturehouders over de planning van de sollicitatiegesprekken, dan bellen we de kandidaten om ze uit te nodigen of om een aanbod arbeidsvoorwaarden te doen, dan zitten we in een meeting met ons employer branding bureau over de posts op de ‘werkenbij’ site en vervolgens hebben we overleg met de HR-afdeling. Elke dag is anders en dat zorgt voor plezier en motivatie!

Gezelligheid
Het HR-team bij de NPO is groot en dynamisch, we zijn met ongeveer 15 man. Iedereen stond open voor een kennismaking en het team behandelt mij als een gelijkwaardige medewerker. Ik word altijd betrokken in de meetings en teamuitjes en leer van iedereen bij. Tijdens de kantooruren maken we het gezellig en wordt er gewerkt in een fijne omgeving.

Ben jij ook op zoek naar een leuke stage?
Mijn stage loopt helaas in juli alweer tot zijn einde, en daarom zijn we vanaf september opzoek naar mijn opvolger! Ben jij een leergierige en gedreven HBO HRM student en heb je net als ik altijd al gedroomd van een stage in de mediawereld? Solliciteer dan nu via mediastages.nl en wie weet zien we elkaar snel tijdens een kennismakingsgesprek!
Voor vragen mag je altijd mailen naar recruitment@npo.nl


Publicatie datum: 24 maart 2022

nog meer stage verhalen 👀