Een geweldige stage bij BNNVARA!

Hi toekomstige stagiairs! De afgelopen vijf maanden heb ik stage gelopen bij BNNVARA op de centrale web redactie als camjo. Het was een geweldige stage (ik overdrijf niet). Ik kreeg veel verantwoordelijkheid, heb veel mogen leren en kwam binnen in een warm bad. Deze stage is echt aan iedereen aan te raden die van afwisseling houdt binnen de online mediawereld.

Solliciteren is spannend
Op de website van Mediastages zag ik de vacature voor camjo stagiaire voorbij komen. Ik vond het natuurlijk wel spannend om te solliciteren, maar heb het uiteindelijk toch gedaan en ben daar heel erg blij mee. Ik werd al snel uitgenodigd voor een online sollicitatie. Het gesprek was heel leuk en ik werd heel goed geïnformeerd over de werkzaamheden. Een week later kreeg ik een belletje dat ik was aangenomen voor de functie. Na de zomer mocht ik gelijk aan de slag.

Open armen
Ik werd met open armen ontvangen op kantoor, had gelijk mijn andere collega’s en mede-stagiairs ontmoet. Het was natuurlijk wel wennen, ook al was dit mijn tweede stage. Ik kreeg veel informatie, nieuwe taken en daarbij heel veel nieuwe mensen om te leren kennen.

Filmen op mijn eerste draaidag!
Vanwege de corona maatregelen mochten we één keer per week op kantoor werken. De eerste paar weken was dit alleen met het camjo team, maar daarna werkten we met de hele centrale webredactie op dezelfde dag op kantoor. Naast de kantoor-dagen, mocht ik ook mee op draaidagen, die gingen gelukkig wel door. Op mijn eerste draaidag kreeg ik al veel verantwoordelijkheid, want ik mocht meteen al filmen! Dit vond ik op het begin wel spannend, maar ik werd gelijk gerustgesteld door mijn collega en ze hielp mij ook waar nodig was.

Oefenen, oefenen en nog meer oefenen
Daarnaast kregen ik en de andere stagiair oefenopdrachten om zo de camera beter te leren kennen, want het is een huge ding. De daaropvolgende draaidagen gingen heel goed en ook ontving ik graag feedback van mijn team.

Diverse verantwoordelijkheden bij BNNVARA
Als camjo ben je verantwoordelijk voor de online content van de programma’s van BNNVARA. Hierbij kwamen diverse taken kijken zoals, het maken en ondertitelen van fragmentjes voor de socials van NPO 3, maar ook voor de eigen platformen van de programma’s. Het editen van zelf gefilmde of bestaande materiaal tot een mooie video.
Het bedenken van een creatief format tot het uitwerken van het plan. Een set bouwen en het uiteindelijk editen tot een goedlopende video. En natuurlijk ook nog zelf op pad gaan met de camera! Zoals je wel kunt lezen is het heel divers en diversiteit spreekt mij juist heel erg aan.

Thee halen voor jezelf
Ik voelde mij helemaal geen stagiair bij BNNVARA. Ik werd behandeld als een echte werknemer en hoefde alleen thee voor mezelf te halen ;) Ik voelde mij meteen op mijn gemak. Mijn collega’s deelden al hun ervaringen en expertise met mij, wat ik heel erg waardeer. Je krijgt genoeg vrijheid en verantwoordelijkheid om je creatieve ideeën te delen en uit te werken. Als je vragen hebt, kun je ook altijd bij hun terecht en datzelfde geldt voor feedback.

Maximale uit mijn stage gehaald
Nu is de periode aangekomen dat ik ga afstuderen en dit doe ik middels het maken van een documentaire. Ik had het idee voorgelegd bij mijn team en ze stonden ervoor open om mijn filmplan te lezen en feedback te geven. Hierdoor heb ik het maximale uit mijn stage kunnen halen. Bovendien heeft één van mijn collega’s geregeld dat ik in gesprek kon gaan met een documentairemaker van BNNVARA. Dit was een super waardevol gesprek, waar ik veel van heb geleerd.

De leukste omroep!
Ik raad dus iedereen aan om stage te lopen in de mediawereld en dan vooral bij BNNVARA! Er heerst een fijne sfeer, iedereen is open en eerlijk. Je krijgt veel vrijheden en kansen bij de centrale webredactie van BNNVARA. Ik bof echt dat ik stage heb mogen lopen bij een hele gezellige redactie en de leukste omroep!


Publicatie datum: 16 februari 2022

nog meer stage verhalen 👀