De stage van Lotte bij NewBeTV

De zoektocht naar een stageplek is weer begonnen, maar wat kan je allemaal verwachten tijdens je stage? Om de toekomstige stagiair goed voor te bereiden op deze spannende en interessante periode vertellen verschillende stagiairs hun verhaal. Lotte Kuhne is één van deze stagiairs, zij loopt sinds februari stage bij NewBeTV. Tijdens haar stage leert ze alles over de rol van Media Manager. Ze was op zoek naar een stage met de focus op (eind)productie binnen de film en tv-wereld, door op Mediastages te zoeken kwam ze uiteindelijk op de leuke stageplek van NewBeTV terecht.

Veel verantwoordelijkheden en taken
Tijdens Lotte haar stage ligt de focus op twee verschillende gebieden, de productiekant en de beheerders kant. Een dag bij haar is dan ook nooit hetzelfde. Als ze werkt aan de productie kant is ze vooral druk met afgeronde of lopende producties. Zo maakt ze impressieshots uit het gedraaide materiaal, doet ze de laatste aanpassingen na de eindmontage, controleert ze de ondertitels en maakt ze content zoals pers of showreels van acteurs. Wanneer ze werkt aan de beheerders kant ligt de focus op het beheren van de video’s, de accounts en de materialen. Naast al deze taken heeft ze ook nog ruimte om een kleine montage opdracht te maken, hier maakt ze de voormontage, trailer en een video voor de wrap-party van een productie.

Productie is zo veel meer
Het leukste om te doen vindt ze dan ook het monteren. ‘Eigenlijk alles wat ik zelf mag monteren vind ik echt supertof om te doen’ vertelt Lotte. Op dit moment is ze van begin tot eind bezig met het maken van een trailer, waardoor ze nu echt iets maakt wat van haar zelf is. Ze heeft veel nieuwe dingen geleerd en mogen doen. Haar grootste verbazing ontstond toen ze erachter kwam hoeveel komt kijken bij een productie. Van de hoeveelheid mensen tot aan alle verschillende onderdelen voor de montage. Het is allemaal groter en uitgebreider dan ze had verwacht.

Doe wat je leuk vindt!
Lotte twijfelde nog of ze productie of montage/media leuker vond om te leren tijdens haar stage. Deze twee gebieden liggen namelijk nog wel erg uiteen, maar het belangrijkste is om bij je stage te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Geef aan wat je wilt uitproberen of waar je meer vanaf wilt weten. 'Het is alleen maar goed om je interesse en enthousiasme te laten zien. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan je denkt'.

Wil jij het plekje van Lotte overnemen als stagiair mediamanagement? Klik dan hier om de vacature te bekijken en direct te solliciteren.

Publicatie datum: 25 mei 2022

nog meer stage verhalen 👀