De stage en het zwemvest: Lieve Haak - Stage bij Paramount

Stage bij Paramount Nederland - Lieve Haak

In het diepe gegooid worden en kijken of ik kon blijven zwemmen, naar zo’n stage was ik opzoek. En of ik die gevonden heb. Tijdens mijn stage op de PR afdeling van Paramount Nederland (MTV, Comedy Central, Nickelodeon, NickJR en Paramount Network) heb ik regelmatig naar een zwemvest verlangd, to be honest iets vaker dan ik vooraf had verwacht.
Maar dat heeft me achteraf gezien juist veel gebracht.

’Het was een proces’
In eerste instantie had ik me aangemeld voor de marketing afdeling van Paramount. Na mijn aanmelding kreeg ik de optie aangeboden om op PR afdeling te beginnen. Ook leuk, helemaal goed! 15 februari 2022 ging ik vol energie van start. De vorige stagiaire was naar Canada verhuisd, met behulp van de stagehandleiding en mijn collega’s lukte het om na een paar weken mijn weg te vinden en het spelletje door te krijgen.

Ex on the Beach: Double Dutch seizoen
Er waren veel mooie projecten waar ik aan heb mogen bijdragen. Content waar ik voor mijn stage graag zelf naar keek, nu was ik er ineens deelgenoot van. Een hoogtepunt was Ex on the Beach: Double Dutch seizoen 8, waarvoor ik teksten heb geschreven en mede verantwoordelijk was voor de pers-dag in samenwerking met RUMAG. Parallel leer je hoe dingen binnen een grote internationale organisatie in hun werk gaan en als kers op de taart ontmoet je bijzondere mensen waar ik veel van heb geleerd, mooie gesprekken mee heb gevoerd en lol mee heb gehad. Echt waardevol!

Learnings
Op school gaan dingen mij vrijwel altijd makkelijk af, maar dit was anders. Hier telde niet het individuele belang maar dat van het hele team en het merk. Dat was in het begin wel even wennen, het vergt een ander soort commitment dan school/studie. Ik moest een balans vinden tussen de nieuwe verantwoordelijkheden, deadlines en verwachtingen. Omdat het een klein team was kreeg je als stagiaire automatisch ook meer verantwoordelijkheden, je inzet is dan veel zichtbaarder. Ondanks dat ik mezelf meer dan eens ben tegengekomen ben ik wel heel dankbaar voor deze ervaring. Het leert je veel over jezelf maar vooral ook dat jouw bijdrage een belangrijke schakel vormt in het geheel.

‘Bagage voor het leven’
De ladies van de PR afdeling hebben mij enorm veel geleerd, dingen waar ik ze erg dankbaar voor ben en waarvan ik zeker weet dat dit ‘bagage voor het leven’ is.
Persoonlijk kwam ik er wel achter dat de PR tak niet de plek waar mijn talenten het best tot hun recht komen. Een creatieve omgeving past meer bij mij. Maar daar ben ik juist ook blij mee, het is een continu leerproces geweest en juist door de learnings uit de praktijk ben ik een stapje dichterbij gekomen van de richting die ik wel op wil.

Ik heb mijn stageperiode als een positieve tijd ervaren waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen en ook concreet een bijdrage heb geleverd aan de mooie content van Paramount; van MTV tot Nickelodeon en Comedy Central.

Special thanks to Mediastages, het PR team van Paramount en iedereen die onderdeel was van deze mooie periode.

Publicatie datum: 25 oktober 2022

nog meer stage verhalen 👀