De leukste stage bij Lang Leve De Liefde

Mijn naam is Esmée Faber, 21 jaar en momenteel in mijn laatste jaar van de bachelor Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht. Binnen deze opleiding heb ik gekozen voor de hoofdrichting ‘Nieuwe Media en Digitale Cultuur’, omdat mijn hart al jaren bij de media en tv-wereld ligt.

Een verrassing
Het kiezen van een stage was voor mij daarom niet moeilijk, omdat ik wist in welke hoek ik moest zoeken. Dat ik uiteindelijk bij Lang Leve De Liefde uitkwam, was absoluut een verrassing, maar daarom niet minder leuk!

Spannend
Voorafgaand aan mijn stageperiode had ik geen idee wat mij te wachten stond en wist ik niet op welke manieren ik zou gaan bijdragen aan de totstandkoming van het programma. Spannend vond ik het wel, dat stond vast! De eerste weken waren even zoeken; maar al gauw werden de taken van redactie-assistent duidelijk en kon ik mijn eigen draai eraan geven.

De vragenpotten
Wat houdt werken op de redactie bij Lang Leve De Liefde precies in?
Als redactie-stagiair ben je verantwoordelijk voor het maken van de vragenpotten. Vragen die koppels gedurende hun date in het huis aan elkaar kunnen stellen. Deze vragenpot stel je samen op basis van de bio’s van de kandidaten. Het is zaak om creatief en origineel te zijn als het gaat om het bedenken van date-gerelateerde vragen. Gelukkig word je hier goed in begeleid en krijg je tips en adviezen waar nodig.

Verantwoordelijkheid
Naast het maken van de vragenpotten ga je mee naar het voorspreken van kandidaten of ben je aanwezig wanneer er een tussentijds gesprek plaatsvindt. Op gegeven moment krijg je, na veel luisteren en kijken, zelf de verantwoordelijkheid om zaken met kandidaten door te nemen. Dit vond ik persoonlijk erg leerzaam.
Ook heb je als redactie-assistent de taak om de castingvideo’s te ‘spotten’ (lees: uittypen) en ben je verantwoordelijk voor het op tijd ophangen van de regiekaarten indien er een nieuw stel het huis inkomt.

Compleet beeld
Al met al is werken bij Lang Leve De Liefde ontzettend leerzaam. Je leert hoe een programma als deze tot stand komt en daarnaast maak je kennis met de mediawereld in zijn algemeenheid.
Ook krijg je de mogelijkheid om tijdens je stage een dag mee te lopen op een afdeling binnen het programma. Denk aan de montage of de casting. Zo krijg je een compleet beeld van het programma en wordt duidelijk welke stappen voorafgaan aan daadwerkelijke deelname aan het programma. Publicatie datum: 11 mei 2022

nog meer stage verhalen 👀