De kleine jongensdroom waarmaken bij FHM – Dion Roessen – FHM


Tijdens mijn opleiding journalistiek vond ik weinig stageplekken voor de tweedejaars stage die mij uitdaagde. Ik ben erg ambitieus en wil het liefst de hele wereld in mijn handpalm hebben, maar naarmate je ouder wordt besef je dat die vlieger niet altijd opgaat. Dit geldt alleen niet voor een stage bij FHM.


New York of FHM Ik solliciteerde bij twee stageplekken. De eerste stage waar ik solliciteerde was een stage als correspondent bij RTL Nieuws in New York en de tweede sollicitatie was voor het gerespecteerde mannenblad FHM. Die laatste werd het uiteindelijk en hierop terugkijkend ben ik daar onwijs blij mee en weet ik wat ik later wil worden!


Proactieve houding wordt gewaardeerd
De hoofdredacteur van FHM, Chris Riemens, nodigde mij uit op zijn (mannen)kantoor in Amsterdam. Waar ik in eerste instantie dacht dat er alleen mannen zouden werken was niets minder waar. FHM schrijft artikelen voor de normale man, maar ook vrouwen zijn van harte welkom om over deze onderwerpen te schrijven. Samen met twee andere redacteuren en een redactrice voorzagen wij de website en social media van elke dag van nieuwe artikelen, foto’s en video’s. Eerlijk is eerlijk, heel de dag op kantoor zitten is niks voor mij en na een kleine week vroeg ik aan de hoofdredacteur of ik een productie mocht maken over een bedrijf dat auto’s aanpast. De attitude werd gewaardeerd en de week erop stond ik bij het betreffende bedrijf dat de auto’s aanpast. Ik leverde na wat feedback een crossmediaal product aan.


Magische plek!
Vanaf deze tweede week mocht ik steeds meer uitvliegen en hierdoor is mijn stage bij FHM er één die ik nooit ga vergeten! Tijdens mijn stageperiode kreeg ik een hoop feedback en hierdoor leerde ik beter schrijven, ontspannen onder druk werken en video- en filmografie skills verbeteren. Even een kleine waarschuwing vooraf, als je van de onderwerpen houdt waarover FHM artikelen schrijft en daarna weer verder moet studeren, dan ga je het even moeilijk krijgen. Althans, dat heb ik in ieder geval. Deze stageplek is bijna magisch en ik wil je zeker aanraden om hier stage te lopen.


Londen, TT Assen en feesten op Sziget
De hoofdredacteur van het blad is ook een onwijs toffe man. Eerlijk is eerlijk, ik denk dat ik in de rest van mijn leven nooit meer zo’n chille werkgever ga vinden. Hij gooit je vanaf de eerste dag in het diepe en laat je deze wereld eigenhandig ontdekken. Je wordt niet gecommandeerd en als er iets niet oké is word je daar op een hele relaxte manier op gewezen. Als je laat zien dat je wilskracht en ambitie hebt krijg je hele mooie opdrachten. Ik ben bijvoorbeeld naar Londen geweest om een crossmediaal product te maken voor Monster Jam, bezocht de Aprilia Racing renstal tijdens de TT-Assen en mocht een week lang feesten op Sziget voor werk.


500 mooiste vrouwen
Dan heb je nog de eenmalige geschreven editie, genaamd FHM500. In dit blad staan de 500 mooiste vrouwen van Nederland en hieraan meewerken is een hele eer. Ik wil niet te veel weggeven, want anders raken de servers van mediastages.nl oververhit. Er zijn nog veel meer hoogtepunten, maar die moet je net als ik maar zelf gaan ervaren!

‘’Wat wil je nog meer, right?’’
Persoonlijk ben ik door deze werkgever en stageplek achter gekomen wat ik later wil. Werken voor FHM is een jongensdroom waarmaken. Je mag in vette auto’s rijden, schrijft over dingen die je interesseren, je maakt verschillende reizen en reisjes en het allermooiste is dat je hier je brood mee kan verdienen. Wat wil je nog meer, right? Als je een stageplek zoekt die je uitdaagt op het gebied van zelfontplooiing en carrière maken is FHM the place to be!

Voor meer van mijn ervaringen tijdens mijn stage bij FHM kun je naar FHM.nl/author/dion of bezoek je mijn Instagram profiel (@dionroessen._) waar je me altijd wat mag vragen.


Publicatie datum: 10 november 2022

nog meer stage verhalen 👀