De eerste dag voor duizenden stagiairs!

Wij wensen alle stagiairs de komende 5 maanden enorm veel plezier op hun stage! Vandaag zijn er super veel studenten aan een stage begonnen en dat is natuurlijk fantastisch. Ook wij hebben weer 2 super leuke, ambitieuze en slimme stagiairs! In deze blog zullen Amelie en Melisa zich voorstellen.

AMELIE SCHOT

Voorstellen.

Hoi, ik ben Amélie en ik ga het komende half jaar stagelopen bij Mediastages en Talent this way samen met Melisa. Ik zal me even kort voorstellen.

Ik ben Amelie, 17 jaar en zit nu in m’n 2e jaar van de opleiding mediamanagement op het mbo in Hilversum. Naast dat ik nu stage loop ga ik graag in m’n vrije tijd iets leuks doen met m’n vriend en werk ik in de horeca.

Waarom Mediastages?
School wees mij op de website van Mediastages. Na vaak afgewezen te worden omdat je voor bijna alle productie stages een rijbewijs nodig hebt viel mijn oog op deze stage. Waarom deze stage mij aantrok is omdat het niet gericht is op één onderwerp, maar het een hele brede stage is. Omdat ik zelf nog niet zo goed weet welke kant ik op wil in de media lijkt mij dit een perfecte stage voor mij!

Tijdens mijn stage
Tijdens mijn stage hou ik mij vooral bezig met de sociaal media kanalen van Mediastages en Talent this way. Ik ben van mezelf erg creatief dus ik hoop deze creativiteit te kunnen uiten in de sociaal media posts. Ook ga ik met Melisa (de andere stagiair) veel leuke content verzinnen en uitwerken!

Na mijn stage
Na mijn stageperiode bij Mediastages en Talent this way hoop ik te weten welke richting ik op wil gaan in de media, en veel te leren. Ik hoop verder natuurlijk een gezellige en leerzame tijd gehad te hebben!


MELISA OKYAY

Welkom bij mijn blog! Mijn naam is Melisa, ik ben 22 jaar en ik zit in het derde jaar van mijn Creative Business HBO opleiding op Breda University of Applied Sciences. Ik ben vandaag mijn stage bij Mediastages gestart en schrijf deze blog om toekomstige stagiaires een inzicht te geven in Mediastages, Talent This Way en mijn eigen ervaringen.

Zoekend naar (een) Mediastage(s)
Toen ik van school hoorde dat ik stage zal lopen in het begin van mijn derde jaar, kwam ik al snel in een dilemma. Het doel was om een leuk en leerzaam bedrijf te vinden waar ik mezelf thuis voelde.

Mijn school stelde Mediastages voor, om op de site te zoeken naar bedrijven en te solliciteren. Na veel gesprekken en toch geen goed gevoel gekregen te hebben van de bedrijven, zag ik de vacature staan die van Mediastages zelf was. Ik was gelijk geïnteresseerd door de taken die werden aangeboden en stuurde mijn sollicitatie op.

Het bedrijf
Het Mediastages team verwelkomde Amélie en mij met open armen en we begonnen de dag met veel informatie over de taken, we hebben ook gezien hoe het verloopt in het bedrijf. Iedereen is er voor elkaar en helpt wanneer het nodig is, dit was een cruciaal onderdeel dat ik zocht in een bedrijf. Veel leren en fouten maken horen er natuurlijk bij, met een aantal grapjes hier en daar. Mediastages is een geweldig bedrijf dat leren leuk maakt.

Content Creatie
Content creatie is mijn passie en wil dit ook mijn toekomst maken. Je kan veel opnoemen dat erbij hoort, een onderdeel ervan is Social Media content.

Tijdens deze stageperiode zal ik vooral bezig zijn met de Social Media accounts van Mediastages en Talent This way. Daar plaatsen we vooral vacatures op en blogs van studenten die al stage hebben gelopen bij bedrijven die Mediastages aanbiedt.
Een leuk aandeel voor studenten is om een kijkje te nemen bij andere stagiaires en bedrijven. Dit doen we door middel van video’s en blogs te plaatsen op de website. Dit geeft de toekomstige stagiairs een beter beeld van de klanten van Mediastages.

Wij als stagiairs van Mediastages en Talent this way willen toekomstige stagiairs helpen door de benodigde informatie te geven voor een fijne en vlotte sollicitatie periode.
Publicatie datum: 05 september 2022

nog meer stage verhalen 👀