De droomstage van Bart bij RTL

Een stage zoeken kan natuurlijk spannend zijn. Om de toekomstige stagiair goed voor te bereiden op deze spannende en interessante periode vertellen verschillende stagiairs over hun ervaring. Zo ook Bart te Selle.

‘Eigenlijk vind ik het elke dag nog indrukwekkend om stage te lopen bij RTL’ begint Bart zijn verhaal over zijn stage als promo regisseur/editor bij RTL. Hij volgt de opleiding Mediaredactie in Arnhem en heeft zich verbaasd over de grootte van het bedrijf en wat voor andere wereld dit is in vergelijking met de Achterhoek, waar hij vandaan komt.

Een gevarieerde functie
Tijdens zijn stage houdt Bart zich bezig met het maken van promo's voor programma's zoals Temptation Island. Daarnaast lopen ze promo's na die gemaakt zijn door de productiehuizen en nagekeken moeten worden. Dit zijn promo's voor programma's zoals Kopen Zonder Kijken, De Verraders of Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook helpt hij de productieafdeling af en toe met het maken van een tijdlijn, zodat de campagnes voor de programma's er zo snel mogelijk uit kunnen. En mag hij meelopen met dagen waarop bijvoorbeeld shootings van promo’s plaatsvinden ‘Een hele gevarieerde en leerzame stage dus'.

Opnamedagen
Bart heeft in zijn stageperiode veel leuke dingen gedaan, maar vooral de opnameperiode van ‘De Verraders’ is hem bijgebleven. Hij heeft deze dagen het hele proces meegekregen van het opbouwen van het decor tot de totstandkoming van een promo. ‘Het is grappig om ineens samen te werken met bekende mensen die ik vroeger altijd op tv zag. Dat was in het begin even wennen'.

'Nooit verwacht’
RTL biedt alle stagiairs de zogeheten 'Welkom Talent’ cursussen. Hierin krijgen de stagiairs trainingen over bijvoorbeeld de doorgroeimogelijkheden binnen RTL, want ook Bart heeft zichzelf goed op de kaart gezet bij RTL. ‘Ik had zelf van tevoren nooit verwacht dat ik na een half jaar mijn stage zou kunnen verlengen en zelfs als freelancer aan de slag zou kunnen gaan voor RTL'.

The Voice of Holland
Over de mediawereld wordt vaak gezegd dat het een harde wereld is. Bart is het hier deels mee eens en ervaart dat je de meeste kansen pakt door je mond open te trekken, maar dit vindt hij juist ook ontzettend leerzaam. ‘Toen ik begon met mijn stage, was net de aflevering van BOOS over The Voice of Holland uitgezonden, dus ik kwam binnen in een hectische periode.’ Gelukkig biedt RTL goede begeleiding en is er een vertrouwenspersoon waar hij altijd bij terecht kan.

Dé tip
De grootste tip van Bart aan studenten die op zoek zijn naar een stage is om gewoon een poging te wagen. Hij had zelf nooit verwacht dat hij binnen zou komen bij een groot bedrijf als RTL, maar heeft door gewoon te solliciteren toch een superleuke stageplek gevonden.

Lijkt dit je een leuke stage en zou je graag het plekje van Bart willen overnemen? Lees dan de vacature en solliciteer direct via deze link!

Publicatie datum: 30 mei 2022

nog meer stage verhalen 👀