Afstuderen kan ook! - Lotte Roorda - LFE


Lotte hier, vierdejaars Creative Business studente te Saxion Enschede.
Richting het einde van je studie is het tijd om af te studeren en daarvoor is het bij mijn opleiding verplicht om zelf op zoek te gaan naar een afstudeeropdracht. Via een tip kwam ik terecht bij Mediastages. Wat bleek: naast een groot aanbod aan stages, bieden velen bedrijven ook de mogelijk om er af te studeren. Kassa! Na een aantal berichten de deur uit te sturen, kreeg ik na een paar dagen al antwoord.LFE
Niemand minder dan LFE! Ik moet bekennen dat ik het ook nog niet kende, maar het is het één van de grootse wijnimporteurs van Nederland… In dit blog ga ik jullie kort en bondig vertellen hoe mijn ervaring is als afstudeerder bij LFE.Afstudeeropdracht
Sinds september ben ik gestart met het uitvoeren van mijn afstudeeropdracht op de afdeling E-commerce te Maartensdijk. Maartenswat? Maartensdijk. Daar kom je het snelst via Utrecht en Hilversum! De afdeling E-commerce houdt zich bezig met de webshop Vinify.nl. Vinify verkoopt restaurantwijnen direct aan de consument om zo het restaurantgevoel in huis te halen. Zij kampen met een vraagstuk waar ik onderzoek naar doe. De opgedane kennis en ervaring van de afgelopen jaren pas ik toe in dat onderzoek waar ik mij, naast andere werkzaamheden, vooral mee bezig houd. Ik weet zeker dat de resultaten zijn vruchten (druiven) gaat afwerpen. De andere werkzaamheden zijn onder andere het schrijven van teksten aan de hand van een SEO-template of het opmaken van webpagina’s met behulp van InDesign en Photoshop. Om die werkzaamheden en het onderzoek uit te voeren, werd een laptop beschikbaar gesteld. Chill!

Leerzaam en gezellig
Vaak wordt op maandag en donderdag op kantoor gewerkt en de rest van de dagen lekker thuis. In overleg kun je ook vaker op kantoor je ding doen. De dagen op kantoor zijn leerzaam en gezellig, rond een uur of 12:00 lopen we met z’n allen het dorp in voor lunch.Memories gemaakt!
Wat mijn afstudeerperiode bij LFE zo leuk maakt is het zelfstandig werken en de informele sfeer op kantoor. Laatst hadden we een personeelsuitje inclusief hotelovernachting, iedereen ging helemaal los. Een memorabel weekend!Werktijden
Of het te doen is qua werktijden? Jazeker. Mijn werkdag begint meestal rond 9:00 en eindigt rond 17:00. De dagen vliegen voorbij, aangezien er elke dag wel iets te doen is.Dan nog een aantal tips:
- Check natuurlijk eerst of het mogelijk is om bij een bedrijf af te studeren en bedenk goed wat je wilt voordat je met ze gaat sparren!
- Neem je tijd voor het onderzoek! Het is oké om weleens ‘nee’ te zeggen.

Publicatie datum: 25 november 2022

nog meer stage verhalen 👀