Stagiairs, de talenten van de toekomst?

Dan mag je er nu wel heel snel voor zorgen dat je stagiairs gaat vinden want de vraag naar stagiairs stijgt!

Het is op z’n zachtst gezegd wat onrustig om ons heen.

De huizenmarkt en de arbeidsmarkt lopen qua vraag en aanbod hartstikke scheef. En waar we een paar maanden geleden nog een gebrek aan stageplaatsen hadden zien wij dit op onze stageplatforms Mediastages.nl en Talentthisway.nl heel snel veranderen.

In het verleden behaalde resultaten…
Nee ik weet het, geen garanties voor de toekomst. Maar we kunnen wel lering trekken uit het verleden. Wat dacht je van deze 3 lessen?

Les 1:
De economie trekt aan! Bedrijven zijn nog even voorzichtig met het aannemen van medewerkers en die proberen eerst met stagiairs wat extra werk verzet te krijgen. Daarna met een flexibele pool en pas daarna worden er arbeidsovereenkomsten aangegaan. Conclusie: Vraag naar stagiairs stijgt en al snel daarna stijgt de vraag naar jong professionals!

Les 2:
Door de krapte op de arbeidsmarkt proberen bedrijven met stagiairs de plaatsen op te vullen waar vacatures voor reguliere banen onvervuld blijven. Conclusie: Vraag naar stagiairs stijgt!

Les 3:
De beroepsbevolking krimpt zo blijkt uit de cijfers van het CBS. De leeftijdsopbouw in Nederland loopt uit de pas. Er stromen nu meer mensen met pensioen dan dat de beroepsbevolking groeit met jongeren. Conclusie: Vraag naar jong professionals stijgt!

Kortom wil je in jouw bedrijf steeds weer die frisse wind toe laten die stagiairs laten waaien? Zorg dan dat je daar bent waar de studenten anno nu zoeken naar een stage.

Talent this way voor stages in alle sectoren en Mediastages voor stages in de creatieve industrie.

Tot snel.
Publicatie datum: 26 oktober 2021

nog meer stage verhalen 👀