Stage lopen bij de EO

Eric Veldhausz is een 28 jarige student journalistiek met een passie voor Human Interest en dat viel te horen tijdens onze Zoomsessie op een druilige dinsdagmiddag. Naar verhalen luisteren uit de community en deze doorvertellen op wat voor manier dan ook, is waar je Eric voor wakker kan maken. Een redactie stage bij de EO voor het programma ‘’de verandering’’ is daarom een perfecte match.

De Verandering
Een programma waar makers in gesprek gaan met mensen die tot het geloof zijn gekomen door een unieke ervaring met God. Denk bijvoorbeeld aan een verandering zoals een zware depressie, suïcidale gedachten of mensen met een moeilijke jeugd. Stuk voor stuk hebben zij een uniek verhaal over hun ervaring met het vinden van God. Op die manier probeert ‘’De Verandering’’ het mooie van God aan het publiek te laten zien.

Toeval?
In zijn zoektocht naar een stageplek merkte Eric dat niet heel veel journalistieke onderwerpen hem echt boeide. Eric verteld dat hij vroeger heftige periodes heeft meegemaakt en dat hij sinds twee jaar God heeft gevonden, daarvoor was hij niet gelovig. Toen deze stagevacature op pad zijn pad kwam voelde het ook als een teken van God. Na zijn sollicitatie via Mediastages was hij direct aangenomen: ’het was in één keer raak!’

Ik doe alles, haha!
Dat was Eric zijn antwoord op de vraag wat hij tijdens zijn stage doet. Hij krijgt alles van het programma mee, van begin tot eind. Hij wordt flink in het diepe gegooid en heeft daardoor al veel verantwoordelijkheden en is erg zelfstandig. Iets wat hij ook bij zijn opleiding ook heeft meegekregen.

De dagen zijn divers. Zo gaat hij bijvoorbeeld gesprekken aan met potentiële gasten voor het programma en selecteert hij de interessante en boeiende verhalen. Want even stom gezegd: het is heel mooi dat een drugsverslaafde God heeft gevonden, maar het is geen spannende televisie. Hij moet op zoek naar goede verhalen en mag dan ook echt het gesprek met mensen aan gaan.

‘Ik was bezeten’
De gesprekken die hij met mensen voert kunnen soms best intens zijn. Hij geeft daarom aan dat het belangrijk is om open-minded te zijn tijdens zijn stage. Zo sprak hij bijvoorbeeld laatst iemand die na zijn leven vol seks, drugs en rock & roll God had gevonden. Deze man gaf aan dat hij bezeten was door demonen, ‘ik wist niet meer wie ik was’. Na het zingen van het lied Gloria in Excelsis Deo vond hij weer betekenis in zijn leven en wist hij dat God tot hem was gekomen.

Een luisterend oor
Wat zijn plannen zijn na zijn stage weet hij nog niet: ‘’als de EO mij een baan aanbiedt dan is dat natuurlijk fantastisch’’. Eric wilt zich sowieso meer verdiepen in Human Interest en geopolitiek. Aan het eind van de dag is het belangrijk om een diepe band met mensen te creëren, dat is Eric alles waard.

Deze blog is geschreven door Femke n.a.v. een interview via Zoom met Eric.

Publicatie datum: 26 oktober 2021

nog meer stage verhalen 👀