Stage lopen bij Zapp Your Planet

De afgelopen 5 à 6 maanden liep ik stage bij het kinderprogramma Zapp Your Planet van de NTR. Ik was hier werkzaam als productie stagiair en heb het super erg naar mijn zin gehad en ook super veel geleerd!

Hoi!
Mijn naam is Annemijn van Dongen en ik volg de opleiding Creative Business aan de Breda University of Applied Sciences. Mijn studie was dan ook logische reden om een media gerelateerde stage te gaan lopen. Ik was in eerste instantie alleen geïnteresseerd in stage op redactie, maar na het lezen van de vacatures kwam ik er al snel achter dat een productie stage veel beter bij mij zou passen.

Zoeken, zoeken & zoeken
Omdat veel producties door corona stil zijn komen te liggen, had ik er een beetje een hard hoofd in of ik überhaupt een leuke productie stageplek ging vinden. Gelukkig stonden er toch genoeg leuke vacatures op mediastages.nl. Natuurlijk ga je als eerste kijken bij de grote namen en grote bedrijven,hier heb ik mijzelf ook schuldig aangemaakt.

Zapp Your Planet
Ik zag een vacature voor een programma van de NTR en eentje dat ook al jaren een van de bekendste kinderprogramma’s is. Hier werd ik uitgenodigd op gesprek, wat naar mijn idee erg goed ging! Diezelfde dag nog belde zij mij terug en gelukkig vonden zij ook dat het een goed gesprek was. Wel vonden ze dat ik beter paste bij een andere functie; een vacature bij het productieteam van Zapp Your Planet. Gelukkig stond ook deze vacature op Mediastages en kon ik de vacature goed doornemen voordat ik op gesprek ging.

Check alle vacatures goed!
Hierom wil ik iedereen meegeven om alle vacatures goed te bekijken, natuurlijk kennen we allemaal de grote bedrijven en programma’s. Juist die kleine, minder bekende bedrijven en programma’s kunnen je meer bijbrengen en ook zoveel meer mogelijkheden bieden dan de bedrijven die iedereen kent. Dit heb ik ook zo gemerkt en ik heb echt de leukste en meest leerzame stage ooit gehad, waarbij ik de vrijheid had om alles bespreekbaar te maken, ideeën in te brengen en heel veel draaidagen mee te mogen maken.

Stage in corona tijd
Natuurlijk dien je tijdens de stage altijd met van alles rekening te houden, zeker in de productie. Nu was dit vanwege corona nog meer een uitdaging dan normaal gesproken. Er waren allemaal extra protocollen waar je rekening mee diende te houden, zoals het extra vervoer naar locatie, doordat je niet met teveel man op elkaar en bij elkaar mag zitten.Afstand houden op locatie, ontsmetten en schoonmaken van alle materialen en ga zo maar door. Dan komt er vervolgens, ondanks alle genomen maatregelen, ook nog een corona geval, waardoor er aanpassingen gemaakt moeten worden in de planning en ben je ineens je voorsprong kwijt. Je moest hierdoor nog flexibeler zijn dan normaal en snel kunnen schakelen. Hierdoor heb ik naar mijn mening nog veel meer geleerd dan dat ik onder normale omstandigheden had gedaan.

Mocht je nog twijfelen of het wel zo verstandig is om momenteel vanwege de situatie stage te gaan lopen, zou ik zeggen doe het gewoon! We zijn nu inmiddels een jaar verder en de meeste bedrijven en programma’s hebben echt een strict protocol opgesteld, waarin met iedereen rekening wordt gehouden. Je moet wel echt open staan voor veranderingen en jezelf flexibel op kunnen stellen, maar als je denkt dit te kunnen heb je niks te verliezen.

Geweldige tijd
Al met al kan ik zeggen dat ik echt met open armen ben ontvangen door het team van Zapp Your Planet en werd ik bij alles meteen van het begin af aan betrokken. Wekelijke vergaderingen, brainstorms, inbreng van ideeën, alles was mogelijk en niks was te gek zolang het maar in het onderwerp van het programma bleef. Ook was ik echt onderdeel van het team en niet ‘’de stagiair’’. Tijdens het afscheid gaf de eindredactrice aan dat zij af en toe was vergeten dat ik eigenlijk nog stagiair ben. Dat is wel echt de sfeer die hier bij het programma hangt en de mogelijkheid die je krijgt als je er maar hard genoeg voor werkt en hier voor open stelt. Ik kan met trots kijken naar alle mooie draaidagen die we hebben gehad en heb het programma echt zien groeien van het begin tot hoe het nu is.

Afscheid nemen bestaat niet
Het afscheid nemen van het team was hierom dan ook echt wel even lastig, maar hier gaan we zeker nog leuke activiteiten voor plannen, als het hopelijk weer allemaal mogelijk is. Voor nu kijk ik vol van trots terug op deze mooie tijd en ga ik met al deze ervaringen verder in mijn opleiding om deze hier ook toe te kunnen passen en mij nog verder te kunnen ontwikkelen.

Annemijn van Dongen liep van augustus 2020 t/m januari 2021 stage bij Zapp Your Planet. Wij willen haar heel erg bedanken voor haar leuke blog!


Publicatie datum: 23 februari 2021

nog meer stage verhalen 👀