Stagelopen bij VPRO Cinema: Rosita Safakisch #insta interview

Op de koffie bij de VPRO, het kan erger. Vorige week hebben wij Rosita Safakisch wat vragen mogen stellen over haar zoektocht naar een stage en de stage zelf. We kregen zelfs nog super handige tips mee.

Voorafgaand aan haar stage had ze niet echt verwachtingen; ze vond het spannend, dat wel. Maar dat heeft iedereen wel denk ik. Stagelopen zorgt namelijk altijd voor uitdagingen. Het ‘grote mensen leven’ noemen ze het ook wel. Echter waren deze spanningen bij Rosita snel weggetrokken toen ze in september bij de VPRO mocht starten.

Werkervaring is key
Rosita zit op haar plek, dat kun je zien aan haar immens grote glimlach als ze praat over haar stage. Vooral het feit dat je werkervaring opdoet in een professionele omgeving is een grote pré, ze raadt het daarom ook iedereen aan om op stage te gaan! Op deze manier krijg je een goed idee wat je in je toekomst wilt gaan doen en hoe het er allemaal aan toe gaat.

Het VPRO Cinema feest
Wanneer Nina haar de vraag stelt wat het leukste of het gekste is dat Rosita heeft meegemaakt tijdens haar stage, moet Rosita lachen en zegt vol enthousiasme; ‘Het VPRO Cinema feest!!’ Ze vertelt ons hoe de avond begon met een programma inleiding. Het einde van de inleiding ging over gabbers, en niet lang daarna galmde de gabber muziek door de zaal en werd er zelfs een gabber performance gegeven. ‘Dat was echt heel leuk.’

Opvallen en bewijzen!
Als tip voor toekomstige stagiairs geeft Rosita mee: opvallen en bewijs leveren. Als je iets zegt, geef dan ook een bewijsstuk hoe je dit waar maakt. Waarom ben jij ergens zo goed in? Ben je bijvoorbeeld onwijs creatief of heel sterk communicatief? Lever een bewijsstuk waarin het bedrijf dit kan waarnemen. Zelf is Rosita goed in schrijven en ze had bijvoorbeeld een zelf geschreven gedichtje bij haar sollicitaties gevoegd. ‘Daar heb ik veel positieve reacties op gekregen.’

Publicatie datum: 18 oktober 2021

nog meer stage verhalen 👀