Stage lopen bij RTL Nieuws: Bauke Haanstra

Het was een koude herfstdag maar gelukkig was de lucht blauw! Vorige week hebben wij Bauke Haanstra geïnterviewd, stagiair bij de videoredactie van RTL Nieuws. Dit is een van de grootste nieuwsvloeren van Nederland!

Door de controle
Het ging er streng aan toe bij de ingang van RTL. Na 10 minuten wachten voor de ingang mochten we eindelijk naar binnen om een formulier te ondertekenen dat we geen corona virus mee brachten of in ieder geval klachten hadden. Gelukkig was daar Bauke al om ons op te vangen en een rondleiding te geven door het immense gebouw! 

Het interview
In de kantine vonden wij een mooie en rustige plek om het interview af te nemen. De camera's stonden klaar en de telefoon lag op tafel om de audio op te nemen. Toen Bauke begon te praten over zijn stage was dit enkel lof! De stageplek was tof, de begeleiding was geweldig en hij heeft al zo veel geleerd! Iets wat wij nog niet wisten is dat RTL Nieuws de verhalen probeert te vertellen uit een menselijk oogpunt en dat het beleid hierachter bijna secundair is. Nieuws van mensen voor mensen als we dit heel corny willen samenvatten. 

De tip
Toon initiatief, zowel als je op zoek bent naar een stage als op de stage zelf. Al staan ze niet op mediastages.nl, mail ze toch! En als ze toch op Mediastages staan, wees creatief in je brief en gesprek en bereidt dit gesprek goed. Je bent er om te leren en niet om al journalist te zijn.


Publicatie datum: 29 november 2021

nog meer stage verhalen 👀