Stage lopen bij NH Radio: Jeremy de Kamper


Dit keer zijn wij voor de verandering eens niet in het mediapark voor een interview, maar zijn we afgereisd naar het bruisende Amsterdam om een bezoekje te brengen aan HR radio! Een radioprogramma met het laatste nieuws uit Noord-Holland. De locatie was gemakkelijk te bereiken en het gebouw zag er gezellig uit.

Twijfels en verwachtingen
Voordat Jeremy bij dit bedrijf stage ging lopen had hij nog wel zijn twijfels. Hij had verwacht dat de mensen in de media arrogant zouden, dat ze uit de hoogte waren en vooral zichzelf alleen maar goed zouden vinden. Echter kwam Jeremy erachter dat dit gelukkig helemaal niet het geval is! “Als je mij zou vragen wat ik van het bedrijf vind? Een hele fijne sfeer, eigenlijk zelfs wel een grote familie!” vertelde hij met een grote glimlach op zijn gezicht. “Het was absoluut het tegenovergestelde van mijn verwachtingen en iedereen is super vriendelijk, ze willen mij allemaal helpen en ik krijg ook veel vrijheid om de dingen te doen die ik persoonlijk het leukst vindt”.

Zelf op pad
Als stagiair bij NHRadio word je echt gezien als een deel van het team en niet als “de stagiair”, wat de stageplek zo leuk maakt is de diversiteit in taken. Voor het maken van de documentaires ging Jeremy laatst naar het strand om mee te gaan naar een wedstrijd waar mensen met een beperking gingen surfen. Zo sta je dus de ene dag in de studio programma's voor te bereiden of het houden van interviews en de andere dag in een wetsuit tot je knieën in het water! Voor het maken van de reportages krijgt hij veel vrijheid en daarbij ook een grote verantwoordelijkheid om dit van begin tot eind zelf uit te voeren. Heel interessant uiteraard!

Probeer zoveel mogelijk te leren
Vaak is het zo dat stagiairs in de media graag gelijk willen blijven hangen op een plek. Als je dit doet is het al snel dat je vooral blijft doen wat je al kan, in plaats van het aangeven “oh dit is nog nieuw voor mij en ik wil dit leren”. Zijn tip voor toekomstige stagiairs is dan dus ook dat je vooral moet rondkijken in plaats van gelijk blijven bij wat veilig is en wat je al kan. En stel je vindt bepaalde taken toch echt heel leuk en je wilt op je eerste stage plek blijven, ga hier dan pas aan het einde van je stageperiode over nadenken. Probeer daarvoor vooral zo veel mogelijk verschillende dingen te zien en te leren
Publicatie datum: 06 december 2021

nog meer stage verhalen 👀