Stage lopen bij Koffietijd

Hi toekomstige stagiaires! Afgelopen vijf maanden heb ik stage mogen lopen op de online redactie van Koffietijd. Een stage waar ik enorm veel heb geleerd en mij erg thuis voelde. Een stage die voor iedereen aan te raden is, die een kijkje wilt nemen in de (online) mediawereld.

Hoe het allemaal begon
Via mediastages.nl zag ik de vacature voor een online redactie stagiair en een studievriendinnetje van mij liep al stage bij Koffietijd. Door haar enthousiaste verhalen over de redactie van Koffietijd leek mij deze stage enorm leuk, naast dat de functie goed bij mijn studie Communicatiewetenschap en interesses past. Tijdens mijn sollicitatie waren ze gelijk enthousiast en werd mij direct de stage aangeboden. Een paar weken later, na nog een heerlijke zomervakantie, kon ik beginnen. Ik werd gelijk met open armen ontvangen en iedereen was mega aardig en behulpzaam. De eerste weken was het vooral wennen, nieuwe taken en mensen leren kennen en wennen aan het werkleven, want eens in de zoveel tijd een college volgen is toch wel andere koek.

De productie loopt gelukkig gewoon door!
De eerste paar weken heb ik gelukkig nog op kantoor mogen werken, waardoor ik veel mensen heb leren kennen. Helaas moesten we vanwege corona in oktober vanuit huis gaan werken. Een gelukje was dat Koffietijd gewoon door mocht met de opnames, waardoor ik één keer in de week nog een uitje naar de studio had. Het werken in de studio is altijd mega leuk. Naast dat je veel bekende gasten ziet, is ook het presentatieteam enorm fijn om mee te werken. Het presentatieteam stelde me gelijk op mijn gemak en ook (positieve) feedback ontving ik graag van hen. Ik geniet enorm van het creatief samenwerken aan online content met zowel de presentatoren, gasten en ook collega’s. Als online redacteur ben je verantwoordelijk voor alle online content op de Instagram, Facebook en website van Koffietijd. Hierbij kwamen diverse taken kijken zoals het nemen van foto’s, het maken van video’s, het uitwerken van creatieve ideeën, schrijven van teksten en voornamelijk het neerzetten van Koffietijd als online platform. Deze diversiteit vind ik enorm leuk, want ik ben zeker niet iemand die van 9-5 elke dag op kantoor dezelfde taken wilt uitvoeren.

Als stagiair word je enorm gepust om alles uit de stage te halen
Bij Koffietijd voelde ik mij zeker geen ‘stagiair’. Ik hoefde gelukkig alleen maar koffie voor mijzelf te zetten en niet al het ondankbare werk te doen haha! Zoals ik al zei voelde ik mij gelijk op mijn plek bij Koffietijd, mede door alle collega’s die je met open armen ontvangen. Maar ook doordat je genoeg vrijheid krijgt om ideeën te delen en uit te werken. Niks is te gek. Met collega’s samen sparren over nieuwe ideeën is iets wat ik enorm heb gewaardeerd. Daarnaast kreeg ik ook de vrijheid en werd ik ook aangemoedigd, om mijn visie over bepaalde dingen te delen, waardoor ik ook met andere redactieblokken heb samen mogen werken. Als stagiair word je enorm gepusht om alles uit de stage te halen en niet beperkt door de functie die je hebt. Zo heb ik ook met het Branded/Tip team meerdere malen samengewerkt, waardoor ik ook hier wat meer inzichten heb gekregen. Deze vrijheid is iets waardoor ik Koffietijd zeker als stageplek zou aanraden.

Aangenomen!
En die vrijheid en motivatie die vanuit Koffietijd is gegeven, heeft zich ook weer geuit in mijn toekomstplan. Want ik ben sinds 1 februari officieel in dienst bij Koffietijd als Junior Online Redacteur. Ik vind het enorm leuk dat er vanuit Koffietijd alles uit je stage wordt gehaald en kansen worden geboden. Ik kijk er naar uit om aankomend seizoen nog verder te mogen werken op de online redactie samen met al mijn lieve collega’s en het presentatieteam.

Vrijheid is blijheid
Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in de mediawereld om bij Koffietijd stage te lopen. Ik denk dat in de televisiewereld er weinig plekken zijn, waar je zoveel vrijheid en kansen krijgt als bij Koffietijd. Daarnaast is de sfeer op de redactie enorm gezellig en werk je natuurlijk mee aan het leukste ochtendprogramma van Nederland! 😉

Nina Guci liep van augustus t/m januari stage bij Koffietijd. Wij willen haar heel erg bedanken voor de moeite!

Publicatie datum: 09 februari 2021

nog meer stage verhalen 👀