Stage lopen bij EenVandaag: Wen Xin van der Linden

Het was ietwat stil op het kantoor van AVROTROS door alle coronamaatregelen, maar dat maakte het zeker niet minder gezellig! Wat een leuke stageplek en wat een enthousiaste stagiair en stagebegeleider. Naast het interview wat we normaal houden mochten we bij Wen Xin ook echt een middagje meekijken op de redactie van EenVandaag. Zo liet ze haar werkplek zien, mochten we bij het maken van de preview zijn en namen we een kijkje in de studio.

Wat gebeurt er precies vandaag?
Wen Xin studeert Journalistiek en wist al snel dat ze iets met het nieuws wilde doen: Wat gebeurt er precies vandaag? Ze solliciteerde daarom bij NOS en EenVandaag. Uiteindelijk werd het EenVandaag omdat ze hier online, tv en radio kan leren.

Volledig meedraaien
In het begin van haar stageperiode kwam er heel veel tegelijk op haar af, wat betekent wel dat ze volledig mee mag en kan draaien in het team. Het voordeel van stagiair zijn volgens Wen Xin is daarom dat je de tijd krijgt om alles rustig in je op te nemen. Je moet overal rekening mee houden en soms moet er last minute nog een heleboel geregeld worden. Als stagiair probeer je dit natuurlijk allemaal wel, maar het is toch fijn om te weten dat je altijd je stagebegeleider als vangnet hebt.

Van corona tot de kapper
Wen Xin geeft aan dat als je graag iets met het nieuws wilt doen over wat er nu speelt, dan is stage lopen bij EenVandaag heel gaaf. Of dat nou gaat over economie, corona of gezondheidszorg: er zijn zoveel verschillende onderwerpen. Daarnaast is het ook heel tof om met zo veel verschillende mensen in gesprek te gaan, dit verschilt van de overheid tot eigenaar van een kapperszaak. Je maakt heel veel mee! Publicatie datum: 15 november 2021

nog meer stage verhalen 👀