Stage lopen bij de VPRO: Owen Schoon

We gingen op bezoek bij de VPRO, leuk! Wel gek, er lag een drol in de tuin? Eentje van 60.000 euro. Maar goed, daar kwamen we niet voor. Wij kwamen voor Owen Schoon!

Het leek Owen altijd al leuk om iets in de media te doen toen hij wat jonger was. Misschien zelfs wel iets voor of achter de camera. Toen hij begon aan zijn opleiding kwam hij erachter dat hij de marketing toch wel heel leuk vindt. Na zijn zoektocht op Mediastages.nl belandde bij de Publiek & Marketing afdeling van de VPRO.

Tijdens zijn stage heeft hij een aantal vaste taken zoals kijkcijfers maken en persberichten op perssites zetten. Daar omheen zijn de taken eigenlijk heel verschillend. Hij moet soms bijvoorbeeld posters maken, helpen bij evenementen en merchandise ontwerpen. Zo liet hij een bierviltje zien van VPRO’s Joardy die hij had ontworpen. Het zien van zijn ontwerp in bijvoorbeeld kroegen en cafés is iets waar Owen blij van wordt.

Zou hij zijn stage plek aanraden? Ja zeker weten! Hij vindt het leuk. En wij zijn blij om dat te horen! Publicatie datum: 08 november 2021

nog meer stage verhalen 👀