Stage lopen bij BNNVARA: Sophie Alvarez Murach

We waren weer op bezoek bij BNNVARA en dat was voor ons geen straf! Wij spraken af met de vrolijke Sophie Alvarez Murach, stagiair bij de VaraGids.

Geen bijbaantje meer
We staken af met de vraag: Wat is het voordeel van stage lopen? Waarop Sophie antwoord dat het geen bijbaantje meer is, Sophie kwam te werken in 'de echte wereld'. Zo leert ze omgaan met een werkgever, communiceren met collega's en werken op een echt kantoor: ze mag volledig proeven aan het toekomstige werkleven.

Echt mee draaien
Veel vrijheid is wat haar aansprak in deze stageplek, ze krijgt veel verantwoordelijkheid en kan altijd aangeven wanneer zij graag een nieuwe uitdaging wilt. Een belangrijk aspect dat Sophie graag wil zien in haar stage is resultaat, om op die manier echt mee te draaien in het team en samen doelen te stellen en behalen waar je trots op kan zijn. Sophie raad een stage bij BNNVARA daarom ook zeker aan. Ze kan lekker haar gang gaan, als ze wilt kan ze aankloppen bij andere afdelingen om daar eens een kijkje te nemen en ze heeft de afgelopen maanden ongelofelijk veel geleerd.

Tim Hofman is ook maar een mens
Een stage op het Mediapark in Hilversum betekent natuurlijk ook dat je af en toe wel eens een BN'er tegen kan komen. Zo ging Sophie bijvoorbeeld helpen met kaartjes scannen bij het personeelsfeest en stond daar ineens: Tim Hofman. 'Het zijn eigenlijk van die grappige momenten dat je denkt, ja het zijn natuurlijk ook gewoon mensen!'

Ga vooral alles doen!
Als tip aan andere stagiairs geeft Sophie mee ‘pakken wat je pakken kan’. Zo heeft zij zich laatst aangemeld voor een cursus inclusief taalgebruik. In een groep ga je dan discussiëren, iets wat ze normaal gesproken niet doet maar ze stapte uit haar comfortzone en heeft uiteindelijk een hele leuke en leerzame dag gehad. 'Je werkt hier maar een half jaartje, de tijd vliegt, dus ga vooral alles doen!'
Publicatie datum: 22 november 2021

nog meer stage verhalen 👀