Hoe is het om stage te lopen bij EndemolShine NL?


Op zoek naar een stage
Mijn naam is Sander, ik kom uit Arnhem en zit in het derde leerjaar van de studie Human resource management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vanaf september heb ik vijf maanden stage gelopen op de HR afdeling van EndemolShine. Van te voren had ik geen idee waar ik stage zou willen lopen, omdat je met HR in principe alle kanten op kan. Terwijl ik al bijna was aangenomen bij een grote internationale bank, kwam ik langs een stage vacature van EndemolShine. De stage sprak mij zo erg aan dat ik toch besloot om te solliciteren, het leek mij geweldig om bij zo’n groot mediabedrijf ervaring op te doen!

Ik mag beginnen, yes!
Ik mocht op sollicitatiegesprek komen bij de recruiters van EndemolShine; Tatiana en Patricia, waarmee ik ook veel samen zou gaan samenwerken. Bij aankomst op de MediArena 2, was ik erg onder de indruk van het grote gebouw. “Zou ik daar ooit de weg kunnen vinden?” dacht ik. Dit bleek later toch makkelijker dan gedacht. Het gesprek verliep goed en ik voelde mij direct op mijn gemak. Na ongeveer een weekje in spanning te wachten kreeg ik te horen dat ik mocht beginnen, yes!

Personeelsplanning voor Big Brother
Mijn eerste stagedagen verliepen goed en gingen super snel voorbij. Ik kwam in een warm team terecht waarin iedereen de tijd en moeite nam om zich even uitgebreid 1 op 1 voor te stellen. Persoonlijk vond ik dit erg fijn, ook al waren sommige gesprekken via Zoom. Ook leerde ik het gebouw en een groot deel van de mensen die er werkte snel kennen, mede door mijn super enthousiaste stagebegeleider Tatiana, die mij overal mee naar toe nam. Het megaproject Big Brother (dat inmiddels natuurlijk aan de gang is) was toen nog volop in ontwikkeling en ik keek mee met de personeelsplanning. Dit was super interessant en hierdoor heb ik veel geleerd over de verschillende functies binnen de mediawereld.

Vele verantwoordelijkheden
Verder lagen mijn verantwoordelijkheden tijdens mijn stage veel bij het werven en selecteren van alle stagiairs. Bij EndemolShine zijn er veel verschillende formats waarvoor telkens nieuwe stagiairs nodig zijn, ik vond het erg leuk om hen te werven en selecteren. Hierbij werkte ik ook veel samen met Mediastages, zij plaatsen namelijk ook vacatures voor ons. Daarnaast hebben we ook het jaarlijkse speeddate event weer georganiseerd, waar ook dit jaar weer veel studenten op afkwamen. Hierbij kregen studenten de kans om direct op gesprek te komen bij onze productieleiders en eindredacteuren. Dit jaar in een ander jasje dan normaal wegens Covid, maar erg leuk om te organiseren en presenteren!

Stage lopen tijdens corona
Omdat ik niet in de productie werkte, heeft mijn stage voor een groot deel ook wel thuis plaatsgevonden. Gelukkig kon ik in het begin van mijn stage wel vaak naar kantoor komen en verliep het inwerken soepel. Toen ik al echt zelfstandig aan de slag kon werden de regels omtrent het thuiswerken nog eens extra aangescherpt door de regering, maar ik had hier verder geen last van. Natuurlijk was het leuker geweest om veel op kantoor te zijn, maar door de team meetings die ik drie keer per week met mijn team had, was ik goed in verbinding met hen en miste ik niks!
Publicatie datum: 27 januari 2021

nog meer stage verhalen 👀