Hoe help ik de thuiswerkende stagiair uit de startblokken?


De Mediastages tip van de week.

De thuiswerkende stagiair, je zal het vast al herkennen. Je nieuwe stagiair gaat starten, vanuit huis.
Stages zijn nodig, ook nu we bijna allemaal vanuit huis werken. Maar hoe help je die leergierige student goed op weg? Hoe maak je hem bekend met je organisatie, het team en de werkzaamheden. En vooral ook; hoe zorg je dat het een onvergetelijke stage wordt voor deze student? Dat gun je hem toch?!

Hier 3 tips uit de praktijk. En hoe eenvoudig ze ook klinken, hou je er maar eens aan.

  1. Stuur een startpakket naar de stagiair. En dat kan heel simpel. Een paar gadgets van je bedrijf, een pakje thee met wat chocola of een bloemetje. Eigenlijk dat wat je in de offline wereld op het bureau van je nieuwe collega (ja dat is je stagiair ook) neer zou zetten.
  2. Maak een planning voor de eerste week en deel deze bij aanvang met de student. Dat geeft een gevoel van veiligheid, zo weet de student wat hem of haar te wachten staat.
  3. Bespreek hoe je gezond en veilig thuis werkt. Heb het over de werkplek maar ook over hoe je voor voldoende beweging blijft zorgen. Onze ervaring is dat een jonge toch nog wat onervaren student nog wel eens denkt dat je van 9 tot 5 aan je laptop gekluisterd moet blijven zitten. Help dus ook met het leren werken, online werken.
Publicatie datum: 30 januari 2021

nog meer stage verhalen 👀