Een liefdevolle stage bij First Dates

Mensen gelukkig maken in de liefde en televisie maken; dat is toch de perfecte combinatie!?

Voorstelrondje
Hoi, mijn naam is Sam Vrehen en ik heb het afgelopen halfjaar stage mogen lopen bij het bedrijf Warner Bros International Television Production Nederland. Ik heb op de redactie van het welbekende programma First Dates gewerkt en wat heb ik hier veel van geleerd. Als ik terugkijk op de afgelopen maanden heb ik een groei door mogen maken waar ik erg trots op ben. WBITVP produceert onder andere programma’s als I Can See Your Voice, De Bachelorette, Temptation Island, Obese, De Noodcentrale en De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld.

Het begin van mijn stage
Nadat ik de sollicitatieprocedure doorlopen had + aangenomen was, mocht ik mijn spulletjes (een redactietelefoon en laptop) op gaan halen op het kantoor van Warner Bros in Amsterdam. Het ontmoeten van het team ging via Teams, iedereen werkt deze periode namelijk vanuit huis door corona. Ik moet toegeven dat ik die eerste call best wel spannend vond. Via een beeldscherm ontmoet je ineens zoveel nieuwe mensen. Gelukkig was het echt een warm bad. Het hele team was enorm enthousiast en behulpzaam.

Professioneel in een informele sfeer
Ik kreeg een buddy aangewezen die mij het hele systeem heeft laten zien en uit heeft gelegd wat mijn taken gingen worden. Mijn buddy kon ik altijd bellen voor feedback en tips. Ook hadden we een grote groepschat op Teams waarin veel besproken en gekletst werd, deze werd ook overladen met GIFJES. Het was een hele professionele, maar informele sfeer waar je bij iedereen aan kon kloppen. Ook aan mijn mede stagiaires heb ik super veel gehad. Ik kan zeggen dat ik echt vriendschappen gemaakt heb, ook al zagen we elkaar niet super veel in het echt.

Mijn werkzaamheden
Wat heb ik al deze tijd nou gedaan? Vanachter mijn laptop thuis heb ik nieuwe kandidaten gecast voor First Dates. Deze heb ik benadert, gebeld en geïnterviewd en daarna werd er aan de hand van de uitgewerkte profielen gezocht naar een geschikte match. Daarnaast heb ik kandidaten gebeld over uitzenddata ’s en gemaild met een socialmedia-advies.

Uitdaging
Naast dat ik veel thuis heb gewerkt was ik ook elk draaiweekend aanwezig bij de studio. Het was enorm fijn om collega’s te zien en even de deur uit te kunnen. Tijdens de opnames heb ik de mannelijke kandidaten opgevangen en door het hele proces heen begeleid. Ook heb ik een paar dagen mee mogen lopen als productie stagiaire. Ik kreeg enorm veel verantwoordelijkheid en had veel verschillende en afwisselende taken. Je werd echt behandeld als volwaardig collega. Het waren lange en soms wat vermoeiende dagen, maar dat was het helemaal waard. Een ding is zeker, uitdaging was er genoeg.

Stage in corona tijd
Door corona heb ik dus heel erg veel vanuit huis gewerkt. Dit was best wel even raar en wennen want natuurlijk zie je het liever anders. Toch heb ik hier helemaal mijn draai in gevonden. Online hadden we dagelijks contact met alle collega’s en dit ging eigenlijk heel erg soepel. Er werden regelmatig online borrels en activiteiten georganiseerd vanuit het First Dates team, maar ook vanuit het management. Daarnaast hadden we onderling met de stagiaires veel contact want het is gewoonweg heel fijn om je ervaringen te kunnen delen.
Gelukkig konden we nog naar de draaidagen. In het restaurant en achter de schermen was het helemaal corona-proof gemaakt waardoor we veilig door konden gaan.

Wat was het leuk!
Het afgelopen halfjaar was er echt één om nooit meer te vergeten. Ik heb een persoonlijke groei meegemaakt waar ik echt trots op ben. Ik kreeg genoeg verantwoordelijkheid en heb echt hele leuke dingen mogen uitvoeren. Afscheid nemen is nooit leuk, maar ik heb zo’n gevoel dat ik mijn collega’s nog wel een keer tegen ga komen. Ik zou zeggen, een hele geslaagde stage!


Sam Vrehen liep van augustus t/m januari stage bij Warner Bros. Wij willen haar hartelijk bedanken voor haar leuke blog!

Publicatie datum: 02 maart 2021

nog meer stage verhalen 👀